Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri INCENDIARE: Cine a ajuns paravan pentru firma imobiliară a omului de afaceri Pescariu

Inquam Photos / Octav Ganea
dinu pescariu dna

Firma imobiliară a lui Gheorghe Stelian şi Dinu Pescariu a ajuns în anturajul lui Remus Truică. În urmă cu doi ani, cei doi controversaţi afacerişti au încercat să scape de afacerile imobiliare pe care le-au deţinut, iar acestea au ajuns în posesia unor interpuşi, scrie Jurnalul Naţional.

La rândul lor, interpuşii au predat părţi importante din aceste afaceri unui miliardar transilvănean. Este vorba de compania deţinută de omul de afaceri Dorin Mirel Mateiu, din Alba Iulia.

Acum e OFICIAL: Cea mai tare veste pentru guvernul Sorin Grindeanu

După ce, în urmă cu doi ani, controversatul afacerist, fost tenisman, Dinu Pesca­riu, și fosta săgeată a lui Dorin Cocoș, Gheorghe Stelian, au încercat să-și curețe numele de afacerile imobiliare pe care le-au deținut, acestea au ajuns în posesia unor interpuși. La rândul lor, interpușii au predat părți importante din aceste afaceri, ajungând în cele din urmă ca unul dintre cele mai controversate business-uri imobi­liare din cartierul bucureștean Floreasca să fie controlat de un miliardar transilvă­nean. Este vorba despre celebra deja companie Rahmaninov Residence SRL, care este astăzi deținută, în proporție de 50 la sută, de omul de afaceri Dorin Mirel Mate­iu, din Alba Iulia, unul dintre acționarii Fotbal Club Municipal Apulum SA.

Tudorel Toader face marele anunț, după AMENINȚAREA lui Liviu Dragnea

Interpușii lui Dinu Pescariu și Gheorghe Stelian din afacerea imobiliară denumită Rahmaninov Residence au plasat jumătate din companie unui prosper om de afaceri din Alba Iulia. Potrivit unor informații furnizate de ONRC cu fix o lună înaintea alegerilor parlamentare, asociații oficiali ai companiei SC Rahmanonov Residence SRL, Mihai Marian Banu și Ioana Geor­gescu, au decis majorarea capitalului social al societății, prin aportul în numerar, cu suma de 1.000 de lei, făcut de un nou invitat în structura acționariatului, pe nume Dorin Mirel Mateiu, domiciliat în Alba Iulia. Ca urmare a acestei decizii, începând cu aceeași dată, Mihai Marian Banu a rămas să controleze 50 la sută din părțile sociale ale SC Rahmaninov Residence SRL, în timp ce Ioana Georgescu și noul acționar, Dorin Mirel Mateiu, au rămas să împartă, în mod egal, restul de 50 la sută din părțile sociale.

Acesta a fost, însă, doar primul pas al înstrăinării activelor acestei companii către un potent om de afaceri. Deoarece, trei zile mai târziu, mai exact în data de 15 noiem­brie 2016, tot de la Registrul Comerțului aflăm că a fost convocată o nouă adunare a asociaților SC Rahmaninov Residence SRL, unde s-a supus la vot și s-a aprobat cesionarea de către Ioana Georgescu a întregului pachet de acțiuni pe care îl deținea către Dorin Mirel Mateiu. Tranzacția s-a parafat în lipsa lui Mateiu, care a fost reprezentat la această ședință de către o anume Marilena Camelia Udrea, membră a CECCAR Alba Iulia. Astfel, toate cele 25 de procente ale Ioanei Georgescu deți­nute la SC Rahmaninov Residence SRL au intrat în posesia lui Dorin Mirel Mateiu, acesta din urmă plătind pentru ele suma de 500 de lei. Noua structură a acționariatului firmei în cauză arată, astăzi, în felul următor: Mihai Marian Banu - 50% și Dorin Mirel Mateiu - 50%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.