Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri INCENDIARE despre reţeaua lui Sebastian Ghiţă de corupere a alegătorilor din Rep. Moldova

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

O persoană din anturajul politic al lui Sebastian Ghiţă a dat o declaraţie de martor cu identitate protejată la DNA în care arăta cum fostul deputat PSD a încercat să corupă alegătorii din Republica Moldova în favoarea lui Victor Ponta la alegerile din 2014. Totul s-ar fi făcut cu ajutorul unei reţele piramidale, care avea în vârf 10 supervizori şi 200 de responsabili, scrie Adevărul. Costul operaţiunii: 350.000 de euro.

Olguța Vasilescu iese la rampă: EXPLICAȚII pentru 'minciunile' despre legea salarizării


„Nu staţi! Completaţi în continuare listele, convingeţi oamenii, duceţi-le fluturaşi, pliante, mulţumiţi-le că au votat cu noi! Să nu cedăm frontul!”, era ordinul pe care fostul deputat PSD, Sebastian Ghiţă, îl transmitea telefonic lui Ioan Alin Petran, omul său de încredere din Republica Moldova. Discuţia avea loc pe 6 noiembrie 2014, la patru zile după primul tur al alegerilor prezidenţiale din România. „Finala” se juca pe 16 noiembrie 2014, între Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Ghiţă voia să se asigure că din Moldova vor veni cât mai multe voturi pentru prietenul său, Victor Ponta. „Te-am sunat să-ţi mulţumesc de şapte ori! Nu ştii ce minuni aţi făcut pe acolo!”, îi transmitea Ghiţă lui Petran.

ULTIMA ORĂ - Decizia magistraților Tribunalului Prahova în dosarul lui Sebastian Ghiță

„Te rog doar: vorbeşte cu oamenii, să răspundă la ce necesităţi am! Atât! În rest…”, era singura solicitare a lui Petran.

Convorbirile dintre Ghiţă şi Petran sunt doar o parte dintre probele pe care procurorii DNA le au într-un dosar care vizează modul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă ar fi spălat suma de 129.343.768 de lei. Banii ar fi fost obţinuţi în mod nelegal, prin traficarea influenţei, sau aparent legal din fonduri publice, dar pe care le-ar fi introdus într-un circuit financiar care nu are la bază operaţiuni reale. Zeci de milioane de lei ar fi fost „spălaţi” printr-o multitudine de operaţiuni financiar - bancare fără justificare economică.

Acum procurorii DNA cer magistraţilor emiterea celui de-al patrulea mandat de arestare preventivă în lipsă, pe numele lui Ghiţă. Tribunalul Prahova a acordat, joi, termen pentru data de 15 iunie pentru audierea prin videoconferinţă a fostului deputat Sebastian Ghiţă în dosarul în care DNA Ploieşti a cerut arestarea preventivă a acestuia în speţa în care el este cercetat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi de fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.