Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri incendiare din Coreea de Nord: Înregistrările secrete care abia acum au ieşit la iveală

propaganda coreea de nord

Coreea de Nord e una dintre ţările în care comunismul a atins cote crâncene pentru populaţie. Cultul personalităţii conducătorilor a fost dus la extrem şi orice probeleme ale acestora sunt acoperite pentru a nu se afla. De această dată au ieşit însă la iveală înregistrările secrete pe care conducerea de la Phenian nu le-ar fi vrut niciodată publice.

Citeşte şi: ProTV a dat lovitura cu Vocea României

Inregistrarile secrete au fost realizate in perioada anilor '80 si dezvaluie frustarile celui care avea sa-i urmeze tatalui sau la carma tarii. Pe atunci, acesta considera poporul sau drept "incet la minte". Conform CNN, documentarul "The Lovers and the Despot" il infatiseaza pe Kim Jong Il vorbind cu o voce pitigaiata, pe doua casete care au fost furate de catre doi sud-coreeni care au fost rapiti si tinuti cu forta in Coreea de Nord. Documentarul este despre cei doi, actrita Choi Eun-hee si regizorul Shin Sang-ok, care au fost tinuti captivi timp de 8 ani, dupa ce Jong Il a trimis agentii, in 1978, sa-i rapeasca.

Citește și: Sorina Matei CUTREMURĂ SRI: dezvăluri incendiare despre purtătorul de cuvânt, Ovidiu Marincea

Kim Jong Il era nemultumit de filmele de propaganda pentru ca "exprima aceeasi idee politica. Chiar nu exista si altceva nou?' spune acesta, in imaginile prezentate in documentar. In acest timp, cei doi au facut 17 filme, de la filme de propaganda menita sa transmita emotii puternice si pana la thrillere. Dar, cei doi au reusit sa il inregistreze pe dictator, cu ajutorul unui reportofon, pe care il tineau ascuns. Acum, expertii spun ca aceste inregistrari secrete contin informatii care ar putea dezvalui mai multe si despre liderul actual al Coreei de Nord, fiul sau, Kim Jong Un, conform PoTV. In una dintre inregistrari, Kim le cere iertare celor doi cineasti pentru modul in care i-a rapit si chiar le promitea faptul ca le va da bani si resurse pentru industria de film, dupa ce s-a plans ca filmele din Coreea de Nord sunt foarte slabe.

Citește și: Război TOTAL între DNA și SRI: Care este noua miză

Conform celor doi, Kim Jong Il era extrem de atent la detalii si obsedat sa detina controlul. "Era un fanatic". Inregistrarile celor doi ofera o viziune despre cat de nesigur era, de fapt, liderul nord-coreenilor. Cei doi cinesti au reusit sa fuga din Coreea de Nord, in timpul unei excursii in Europa, apoi au ajuns in SUA, unde au dus inregistrarile la Departamentul de Stat, in 1985. "Am ramas cu gura cascata, nu ne venea sa credem ce ne ofera. Pana atunci, nici nu il auzisem cum vorbeste, in special intr-un cadru privat. Si noi tocmai intrasem in posesia unor casete cu ore intregi in care Jong Il discuta direct si franc despre multe lucruri" a spus David Straub, care facea parte din Departamentul de Stat la acea vreme. "La fel ca si tatal sau, Kim Jong Un sufera de un complet de inferioritate. Aceste inregistrari ne intaresc ideea, fiul sau a mostenit nesiguranta care-l caracteriza pe Jong Il". Kim Jong-Il a devenit presedintele tarii in 1994, dupa moartea tatalui sau, Kim Il-Sung.

Citește și: Asta ar fi BOMBA ANULUI: Nou dosar la DNA pe numele lui Ponta, consilierul lui Obama e implicat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.