Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri INCENDIARE: Guvernul Grindeanu, mutare de efect. Ministrul Jianu a semnat ordinul

facebook.com
Victor Ponta Sorin Grindeanu

Ultima mutare a Guvernului Grindeanu! Potrivit România Liberă, ministrul comunicațiilor, Augustin Jianu, a semnat un ordin care reglementează piața semnăturilor electronice, o afacere de câteva zeci de milioane de euro anual. Surse din piața IT susțin că ordinul lui Jianu îl favorizează pe afaceristul Tiberiu Urdăreanu, cel care deține compania Certsign SA.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, condus de Augustin Jianu, a publicat Ordinul 449/2017 privind procedura de acordare, suspendare și retragerea statutului de prestator de servicii de încredere calificat în conformitate cu Regulamentul nr. 910/2014 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 iulie 2014. Specialiștii din domeniu susțin că acest ordin controversat ar urma să suprareglementeze abuziv piața certificatelor și semnăturilor electronice.

'Regele' Hagi, aproape să dea lovitura! Afacerea care îi umple buzunarele

Tiberiu Urdăreanu neagă acuzaţiile potrivit cărora ordinul dat de ministrul Augustin Jianu i-ar favoriza compania.

„Aceasta actiune a ministrului Comunicatiilor Jianu nu este un ultim tun, este o obligatie a dansului de a regelmenta domeniul semnatrulor digitale in Romania pana la1 iulie anul acesta, care este termen impus de Comisia Europeana. Deci orice legatura cu mine, cu firma mea, care este lider de piata in Romania, este fortata si este tendentioasa. Acest ordin al ministrului care trebuie dat repet pana la 1 iulie favorieza nu o singura firma ci toate firmele romanesti de profil. Lipsa unui astfel de ordin se intampla exact invers , firmele romanesti nu mai au acces la piata europeana, cea ce le-ar limita foarte mult activitatea”, a spus Urdăreanu, într-o intervenție telefonică la B1 Tv..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.