Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri istorice ale unui fost șef al contraspionajului: Detalii nespuse despre Revoluție! 'El s-a pus de acord cu ceilalți parteneri externi'

revolutie

Fostul șef al contraspionajului din anii 80, Filip Teodorescu, a vorbit, în exclusivitate la Ediție specială de duminică seară, cu Mihai Gâdea și Mircea Badea, de la Antena 3, despre misiunile pe care le-a avut în afara României, precum și despre rolul serviciilor secrete în evenimente-cheie pentru România.

”Eu nu am spionat pe nimeni. Spionarea presupune să obții informații utile pentru țara ta”, a spus Filip Teodorescu, precizând că misiunile sale s-au axat, în principal, pe domeniul economic.

”Domeniul economic pentru că România asta voia. România nu avea relații de dușmănie cu alte state”, a spus fostul șef al contraspionajului din România.

Citește și: Ce o așteaptă pe Kovesi? Scenariu lansat de un jurnalist: 'Ştiu de la un europarlamentar'

”Serviciile secrete își fac datoria în funcție de ceea ce stabilește factorul politic. Dacă fiecare și-ar face pe cont propriu altă agendă ar fi haos”, a spus Filip Teodorescu.

Fostul șef al contraspionajului a vorbit, la Antena 3, despre ce știau autoritățile române în legătură cu relațiile generalului Victor Atanasie Stănculescu cu serviciile secrete britanice.

”Dacă nu era lovitură de stat militară nu era nimic, nicio Revoluție. Îi terminau la iuțeală. Bine că nu a fost așa. Doamne ferește. De ce să provoci morți inutile când toată lumea voia schimbarea. Artizanul a fost Stănculescu. Nu are nimeni niciun dubiu. El s-a pus de acord cu ceilalți parteneri externi”, a spus Filip Teodorescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.