Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri senzaționale: De unde provin rachetele cu care își va apăra România teritoriul și unde vor fi amplasate

KCNA/Reuters
N korea, racheta

România și-ar putea apăra spațiul aerian cu rachete cu rază scurtă, cumpărate din Franţa. Acestea ar putea fi amplasate deasupra bazelor militare sau obiectivelor strategice. Rachetele sunt construite de una dintre cele mai mari firme de profil din Europa. Iar o parte dintre piese ar putea fi fabricate în România. Cele trei tipuri de proiectile de apărare antiaerină sunt produse în Franţa de una dintre cele mai mari fabrici de profil din Europa.

În localitatea Bourge din Franța sunt asamblate proiectilele de apărare antiaeriană. Aici sunt produşi senzorii dar şi elementele care, puse cap la cap, formează redutabilele rachete antiaeriene. Bourge este un mic oraş aflat în mijlocul unei zone militarizate, strict secrete.

Citește și: Carmen Dan le face ZILE NEGRE polițiștilor: Ce teste le pregătește și cine sunt cei vizați

Acesta este sistemul de apărare propus acum României. Rachetele sunt amplasate pe nave de luptă şi sunt dirijate dintr-un centru de comandă.

Aceleaşi rachete pot fi amplasate pe maşini de luptă sau pe acoperişurile obiectivelor militare care trebuiesc protejate.

"Aceste sisteme pot detecta ţinte precum avioane, elicoptere , drone sau alte tipuri de rachete", a declarat Didier Phillipe, vicepreşedintele firmei de armament.

La Saint Dennis sunt asamblate rachetele înainte de a pleca spre ţările care le-au comandat.

Citește și: Carmen Dan le dă lovitura de grație polițiștilor: 'Susţin abrogarea prevederii care permite ieşirea la pensie la 44 ani'

"Oferta noastră, ţinând cont de nevoile României, include, pentru nave, rachete de ultimă generaţie şi rachete pe verticală de tip MICA. Aceasta are o caracteristică importantă. Oferă protecţie de 360 de grade.", a mai spus Didier Phillipe, vicepreşedintele firmei de armament pentru Digi 24.

Francezii spun că în cazul unei comenzi ferme, părţi din sistemele de apărare vor fi produse şi asamblate la uzina Electromecanică Ploieşti. Nu însă şi proiectilele propriu-zise, considerate secret de reprezentanţii firmei. Armata noastră foloseşte acum sisteme de apărare antiaeriană de producţie rusească. Armele cumpărate ar urma să apere obiective strategice, centrale nucleare sau unităţi militare importante din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.