Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri şi acuzaţii fără precedent la adresa SRI şi DNA: Miza URIAȘĂ și detalii REVOLTĂTOARE de la CCR / VIDEO

sri dna

Ies la iveală noi acuzaţii uluitoare la adresa celor de la SRI şi DNA. Cele două instituţii sunt acuzate că ar fi vrut să pună la punct Curtea Constituţională. Asta spune Toni Greblă trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie. Fostul judecător a declarat că măsurile de filaj luate în cazul său au fost abuzive şi au încălcat legea prin faptul că i-a fost invadată viaţa privată.

Citește și: Paradoxul gigantului RCS&RDS: Din ce în ce mai puternic pe o piață unde devine un jucător tot mai mic!

Toni Greblă a fost trimis în judecată în septembrie 2015, fiind acuzat de DNA de trafic de influență din care una în formă continuată, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracțional organizat și fals în declarații în formă continuată.

Citește și: Olguța Vasilescu a dat asigurări! Ce pregătesc ALEȘII

În timpul urmăririi penale, fostul judecător a fost interceptat vreme de patru luni în apartamentul său din Capitală. „A fost dorința SRI și a DNA care au fost deranjate prin mai multe decizii date de CCR și au vrut să pună la punct Curtea Constituțională. Au început cu mine. Nu eram singurul urmărit și s-a ajuns la ce s-a ajuns”, a spus Toni Greblă la Antena 3.

Citește și: Știi ce consumi? A fost identificat un parizer cu până la 12 E-uri, produse doar cu grăsimi saturate și peste 55% din doza zilnică de sare în doar 100g de produs

Şi asta nu e tot. Seria acuzaţiilor nu s-a oprit aici. "Când a fost declanşat acest control, după ce 10 ani în care DNA-ul nu a mai fost controlat, au început să tremure inspectorii. În loc să aibă respect cei care vor fi controlaţi. Inspectorii sunt puşi să ancheteze DNA-ul şi le e teamă. În orice ţară, srviciile de forţă dacă nu sunt sub control, abuzează. DNA şi SRI sunt scăpat de sub control. Au început să fie din ce în ce mai abuzivi în activitatea lor. În urma multiplelor dezvăluiri despre mostruozităţile comise, reacţia instituţională a fost zero. Şi acum mi-e teamă că va fi la fel.

Citește și: Anunț MARE pentru românii plecați în străinătate! Ce țară le oferă circa 500 de euro lunar, dacă îndeplinesc…

Să se ancheteze cum DNA a exercitat presiuni la adresa CSM. Au fost presiuni şi asupra Inspecţiei Judiciare. În lipsa reacţiei instituţionale, instituţiile statului se pot sfâşia între ele. Pot exista tendinţe de a se distruge reciproc. Dacă lucrurile sunt lăsate aşa, riscă să facă implozie. SRI, pe baza protocolului secret, a activat ca divizie penală, iar DNA a fost braţul încătuşat al SRI. Când divizia juridică a SRI s-a implicat în echipe mixte cu procurorii DNA reprezintă o încălcare a legii. Protocolul trebuie desecretizat şi acesta trebuie provocat de conducerea SRI sau de către Comisia de Control a activităţii SRI", a mai spus Greblă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.