Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluirile care vor zgudui din temelii un serviciu secret: Încrengături în 'Republica Procurorilor'

paginaderusia.ro
arma nucleara

Zilnic ies la iveala noi si noi amanunte halucinante despre puterea absoluta pe care o exercita „statul paralel” asupra institutiilor care tocmai ce ar fi trebuit sa-l tina in frau, dar dezvalurile de azi ale jurnalistului Cătălin Tache din ziarul "Naţional" sunt deja mai mult decat infioratoare. Informatiile publicate de acesta arata cum sefii anumitor servicii secrete au reusit sa se bucure de o imunitate absoluta.

Ultima veriga a „sistemului paralel” din serviciile secrete care rezista inca pe functie este Lucian Pahontu, fostul jandarm care a fost pus de Traian Basescu sef al Serviciului de Protectie si Paza, in 2005. Misterul felului in care Lucian Pahontu a ramas pur si simplu „indestructibil” chiar si in aceste vremuri atat de tulburi, in care restul serviciilor secrete fac eforturi apreciabile de a reveni in matca lor constitutionala, poate fi rispit si prin conexiunile subterane prin care acesta este racordat la temuta „Republica a Procurorilor”, prin chiar nevestele celor mai influenti procurori din Romania, scrie Cătălin Tache.

Vezi şi: Încă o LOVITURĂ pentru România: După Austria şi Germania, Olanda face anunţul nedorit

"Multe are pe cap Lucian Pahontu, dar niciun „cartof” nu este mai fierbinte decat ancheta penala privind devalizarea jocului de ajutor reciproc tip CAR organizat la nivelul Serviciului de Protectie si Paza. Asta chiar si daca s-ar baza pe loialitatea totala a Luminitei Caragea, mai ales la ce statut special a avut aceasta in cadrul serviciului. Insa nu trebuie uitat ca „acarul Paun” al intregii combinatii are totusi o condamnare cu suspendare la cazier, si tot pe niscai invarteli cu bani, de pe vremea cand activa in cadrul IGJR. Si chiar daca a fost adusa la SPP si pastrata in functie, desi sefului SPP i-a fost semnalata aceasta vulnerabilite, cineva asumandu-si aceasta raspundere, recunostinta Luminitei Caragea se poate opri la „frontiera” cand ancheta va ajunge la cazierul sau. Si cand va fi intrebata daca este adevarat ca incepand cu luna martie a anului 2016 cineva a incasat nu mai putin de 100.000 ron de la CAR. Si cine anume. Sau, mai ales, cand vor fi audiati sepepistii care au aflat cu stupoare ca figureaza ca ar fi contractat imprumuturi la acelasi CAR de 200-300 si chiar 500 milioane lei vechi, inclusiv in perioade in care acestia se aflau detasati in misiuni externe. Si scandalul fiind prea urias pentru a mai putea fi ascuns doar sub presul de la biroul deja nefrecventabil al lui Lucian Pahontu, speta a fost preluata, fie si in mare secret, de procurorii militari. Asa ca purtatorul de vorbe Bogdan Onea, cel pentru care s-a infiintat o unitate speciala, doar ca sa se simta si el comandant, ar trebui sa lamureasca acum daca „dosarul CAR” este sau nu in lucru procurorilor de la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel. Acolo unde sef este procurorul general militar-general de brigada magistrat Nicolau Adrian Cornel. Si daca nu cumva sotia acestuia, Nicolau Cristina este angajata la SPP-ul lui Pahontu, la Directia Juridica? Si daca da, atunci ce Justitie mai este asta? Cu asa stranii coincidente in care sotia procurorului militar ai carui oameni ancheteaza dosarul in care sunt implicati sefii SPP-ului este angajata tocmai la Directia Juridica a… SPP-ului?", dezvăluie jurnalistul în articolul din "Naţional".

"Nu mai este un secret pentru nimeni ca fostul sef al DIICOT, Codrut Olaru este cel mai influent procuror din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Si omul care, dupa cum am dezvaluit recent, este pregatit intens sa fie numit chiar procuror general al Romaniei, dupa ce „nea Gusti” Lazar va fi prea expus ca sa nu fie retras din functie. Deci, Codrut Olaru este un nume greu in Justitia din Romania.

Culmea este insa ca, in ciuda programului incarcat de la CSM, isi face timp sa se afiseze cu un BMW negru seria 3 pe la sediul SPP. Si doar acelasi comandant Bogdan Onea ne poate lamuri daca la biroul lui Lucian Pahontu sau chiar la unitatea sa. Unde cine credeti ca a fost angajata? Olaru Nicoleta… sotia lui Codrut Olaru! Insa acesta nu este ultimul racord al lui Pahontu la „Republica Procurorilor”, intrucat in afara de „filiera nevestelor” seful SPP mai are un as in maneca, unul pe care s-a chinuit din toate puterile sa-l tina sub un secret absolut. Dar… ghinon, uite ca nu i-a iesit!", mai scrie Cătălin Tache.

Piscina ultramoderna de care dispune serviciul se inchide in anumite zile din wekend, iar jurnalistul Cătălin Tache are informaţii că motivul ar fi chiar procurorul general.

"Desigur, poate ca „nea Gusti” este de inteles ca-i place nu doar sa „bata apa” singur in piscina SPP-ului, inchisa expres pentru el, dar si sa se rasfete apoi in sauna VIP, care se deschide doar pentru el, cu tot cu vestiarul VIP! Si, desigur, poate sa-i explice ministrului Justitiei ca asta nu are nicio legatura cu dosarele in care sunt vizati sefii SPP-ului! Ca doar asta este „justitia statului paralel”, una in care nevestele capilor procurorilor sunt angajate la cei anchetati iar procurorul general se bucura de niste favoritisme pe care poate doar Ceausestii le mai acceptau… Si uite cum parlamentarii tocmai ce si-au facut rost de „materie prima” pentru o noua comisie prin care pot afla cum functioneaza „justitia paralela” din Romania…", se mai arată în articolul din "Naţional".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.