Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DGA: 36 de persoane condamnate în dosarul `Frontiera 2011`

pressalert.ro
dga

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul Moraviţa 2, fiind condamnate 36 de persoane (din cele 41 trimise în judecată), dintre care 24 la pedepse cu executare, a informat joi DGA, într-un comunicat transmis AGERPRES

Potrivit sursei citate, dintre persoanele condamnate 15 sunt lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne, cea mai mare pedeapsă fiind de 4 ani şi 6 luni de închisoare. 

În februarie 2011, ofiţerii Direcţiei Generale Anticoruptie, sub coordonarea procurorului din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au efectuat mai multe descinderi în Punctele de Trecere a Frontierei Siret, Albiţa, Moraviţa, Naidăş şi Foeni pentru probarea unor infracţiuni de corupţie şi contrabandă, reaminteşte DGA. 

''În cauză au fost întocmite cinci dosare penale în cadrul cărora au fost trimise în judecată în total 277 de persoane, 222 dintre acestea fiind condamnate până în prezent (124 personal MAI). Un singur dosar a rămas în lucru pe rolul instanţei de judecată. Astfel, în dosarul Moraviţa 1, din cele 68 de persoane trimise în judecată (43 lucrători MAI), 65 au fost condamnate prin sentinţă definitivă, dintre care cinci la pedepse cu executare (4 personal MAI). Ca urmare a anchetei a rezultat că au fost comise 58 de acte de contrabandă, suma percepută cu titlu de mită fiind estimată la peste 82.000 euro pentru înlesnirea traficului de ţigări din Serbia, în valoare de 3,3 milioane euro. Inculpaţii din lotul Moraviţa 1 au fost obligaţi să plătească despăgubiri de peste 33 milioane lei plus penalităţi reprezentând contravaloarea ţigărilor introduse ilegal în ţară plus taxele şi accizele neplătite'', arată DGA. 

Totodată, se mai arată în comunicatul DGA, în dosarul Naidăş, din cele 55 de persoane trimise în judecată (36 personal MAI) toate au fost condamnate prin sentinţă definitivă, dintre care 14 la pedepse cu executare (3 personal MAI). 

În dosarul Siret, toate cele 66 persoane trimise în judecată (62 personal MAI) au fost condamnate prin sentinţă definitivă, 48 la pedepse cu executare, toţi fiind lucrători MAI. 

În dosarul Albiţa, ultimul în care procesul penal este în curs de derulare la Curtea de Apel Iaşi, au fost trimise în judecată 47 de persoane, toate personal MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.