Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Tușa salută un memorandum al Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Social

Facebook
Diana Tusa

Deputatul PNL, Diana Tușa, Copreședinte PNL Sector 1, a salutat punerea în dezbatere publică de către Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Social a Memorandumului : ”Creșterea Transparenței și Standardizarea afișării informațiilor de interes public”. Mai mult, a propus ca recomandările acestuia să fie însușite de către Primăria Sectorului 1.

Salut punerea în dezbatere publică de către Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Social a Memorandumului – ”Creșterea transparenței și standardizarea afișării informațiilor de interes public”. Deși acesta se adresează, în principal, ministerelor și celorlalte autorități ale administrației publice centrale, companiilor, agențiilor și altor instituții din subordinea, coordonarea sau autoritatea acestora, bunele practici pot fi însușite și de către autoritățile locale. În Primăria Sectorului 1 s-a început deja un proces de transparentizare. În luna decembrie, am promovat, împreună cu reprezentanții PNL din Consiliul Local, o hotărâre prin intermediul căruia toate contractele de achiziție publică, anunțurile de intenţie, anunţurile/invitaţiile de participare şi anunţurile de atribuire să fie puse pe site-ul Primăriei Sectorului 1 și ale instituțiilor subordonate acesteia.

Însă procesul de transparentizare trebuie să continue. Astfel, îi sugerez actualei conduceri interimare a Primăriei Sectorului 1 să consulte acest memorandum și să-și însușească bunele practici în materie de transparență. O politică locală transparentă este sigura soluție pentru o administrație locală deschisă, declară deputatul PNL, Diana Tușa. Mai mult, deputatul PNL, Diana Tușa, a declarat că va discuta și cu conducerea Partidului Național Liberal să aprobe o rezoluție prin care primarii PNL, precum și candidații în alegerile locale, să-și însușească recomandările memorandumului și să le pună în practică. Voi propune conducerii Partidului Național Liberal să adopte o rezoluție prin intermediul căreia actualii primari liberali, dar și candidații la primăriile din țară să-și însușească, cel puțin ca un prim pas, recomandările memorandumului elaborat și pus în dezbatere publică de către Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Social. Necesitatea adoptării unui cod al transparenței în administrația publică a fost, de asemenea, subliniată nu de mult timp și de către colegul meu, Ovidiu Raețchi, a cărui propunere a fost salutată la momentul respectiv de către Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, declară copreședintele PNL Sector 1, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.