Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diaspora se revoltă împotriva politicienilor: Ce i-a enervat pe românii din afara graniţelor

parlament

Diaspora se revoltă împotriva politicienilor. Românii din străinătate sar la gâtul aleşilor din nou din cauza votului prin corespondenţă. După ce Autoritatea Electorală Permanentă a publicat un clip în care detaliază procedura de vot la alegerile parlamentare din acest an, diaspora spune că aceasta ridică mai multe probleme. Printre ele, faptul că românii sunt puşi din nou pe drumuri, adică să meargă la secţiile consulare pentru înscriere, dar şi faptul că nu există o perioadă în care pot depune o contestaţie.

Citeşte şi: SURSE - Ponta vrea locul 2 în PSD: 'Dragnea să-și asume!'

O altă problemă o reprezintă perioada de înscriere, care se deschide la 1 aprilie şi se încheie cu 48 de ore înaintea votului. ”Dacă acest registru se va închide cu 48 de ore înainte, nu se vor mai putea face modificări. În cazul în care scrisoare nu a ajuns sau misiunea diplomatică nu l-a înscris din nu ştiu ce motiv, el nu va avea dreptul să voteze”, a susținut Daniel Țecu, președintele FADERE.

Din cauza acestor probleme diaspora va organiza în Parlamentul României pe 24 ianuarie o conferinţă la care vor participa asociaţiile din străinătate. În acest fel, fiecare detaliu va fi analizat şi trimis apoi guvernului şi parlamentului pentru a putea fi modificat de urgenţă, spune B1TV.

Vezi si: Anunt despre fundatia fostului premier

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.