Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dictatorul Kim Jong-un a cedat după ultima măsură a SUA: 'Este un act criminal'

www.nasul.tv
Kim Jong Un

Regimul nord-coreean consideră că nouă lege americană care înăspreşte sancţiunile împotriva Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord este un act criminal care justifică dezvoltarea de către Phenian a armelor nucleare, relatează agenţiile Tass şi Yonhap, citate de Mediafax.

„Adoptarea unui alt proiect de lege privind sancţiuni unilaterale impuse asupra unor ţări suverane de către Statele Unite este un act criminal. Încalcă în mod direct Carta ONU şi legea internaţională. Coreea de Nord respinge cu tărie şi condamnă aşa-numitele sancţiuni unilaterale ale SUA. Alte state trebuie, de asemenea, să se gândească serios la aceste acţiuni scandaloase şi ilegale din partea guvernului SUA", se arată într-un comunicat al ministerului nord-coreean de Externe.

Tăriceanu anunță TREI MARI priorități pentru toamnă: Dezvăluire despre înfiinţarea autorităţii independente de interceptare a convorbirilor

Regimul stalinist de la Phenian apreciază că, prin aceste măsuri, Statele Unite justifică dezvoltarea armelor nucleare pe teritoriul Coreei de Nord.

„Campania de sancţiuni din partea SUA ar putea funcţiona în alte ţări, dar niciodată în Coreea de Nord. Sancţiunile nu reprezintă decât un efort de ultim moment din partea celor care sunt îngroziţi de seria de măsuri luate de Coreea de Nord, în succesiune rapidă, pentru a dezvolta o forţă nucleară sofisticată. Statele Unite ar face mai bine să decidă asupra modalităţilor de a-şi asigura securitatea în ţară decât să-şi piardă energia cu sancţiunile fără sorţi de izbândă la adresa Coreei de Nord", a precizat diplomaţia nord-coreeană.

Miercuri, preşedintele american Donald Trump a semnat proiectul de lege care prevede sancţiuni mai severe împotriva Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord. Congresul american a votat documentul săptămâna trecută. Trump a contestat proiectul de rezoluţie, întrucât consideră că unele dintre prevederi sunt în contradicţie cu Constituţia Statelor Unite, iar atribuţiile prezidenţiale în materie de politică externă au fost limitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.