Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a luat cu asalt 19 locații, într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de milioane de euro

observatorulph.ro
perchezitii

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie au efectuat 19 percheziţii la mai multe locaţii situate în judeţele Giurgiu, Ilfov, Constanţa şi Sibiu, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări specializată în evaziune fiscală prin folosirea de "firme fantomă", prejudiciul fiind de 3 milioane euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii grupării au racolat diferite persoane, profitând de situaţia materială precară a acestora, care au acceptat, în schimbul unor sume de bani, să devină asociaţi/administratori ai unor "firme fantomă" ce au fost folosite în scop evazionist de către grupul infracţional.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

De asemenea, au fost racolate şi alte persoane, care au retras în numerar sume de bani din contul acestor firme pe care le înmânau ulterior membrilor grupului.

Societăţile erau interpuse între diferiţi furnizori şi beneficiari (de regulă, obiectul de activitate al acestora fiind achiziţia/vânzarea deşeurilor feroase şi neferoase), iar pentru a evita plata taxelor către stat (în principal impozitul pe profit/venituri) marfa era achiziţionată de la diverse persoane fizice sau juridice, transportată la beneficiarul final, iar "firmele fantomă" erau doar furnizoare de documente fiscale.

Citește și: DESPĂRȚIRE-ȘOC între vedete: Janet Jackson s-a despărțit de soțul său, miliardarul qatarez Wissam al-Mana

În marea majoritate, firmele respective nu îşi desfăşurau activitatea la sediul legal sau la punctele de lucru, nu aveau contabilitate, nu depuneau declaraţiile fiscale, nu plăteau taxe, iar în final acestea erau fie cesionate fie lichidate, iar durata de funcţionare a acestora era de câteva luni.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Giurgiu au fost aduşi 14 inculpaţi pentru audieri. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciilor Operative din cadrul IPJ Giurgiu, Serviciilor Operative din cadrul IPJ Constanta şi Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Giurgiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.