Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT: Șapte persoane reținute pentru contrabandă în formă continuată

diicot3

La data de 07.12.2016 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Morariu George-Lucian, Petrache Costel-Danut, Pavel Ciprian-Constantin, Amarghioalei Stefanel, Toma Lenuta, Pirtac Nicusor-Romica si Iamandi Razvan-Ionel, pentru săvârşirea infracţiunilor de  constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată.

Liviu Dragnea vrea să scape de judecată

În cauză există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul 2016, cetăţeanul român  Florin C., zis „Vulpea”, a inițiat și constituit împreună cu inculpaţii  Morariu George-Lucian, zis „Goe”, Vasilică I. și Ivan P., un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior și alte persoane, şi care a avut ca scop desfăşurarea de operaţiuni ilicite de introducere în România şi de colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare, desfacere şi vânzare de ţigări de provenienţă  Republica Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Pentru activitatea de trecere efectivă peste frontieră a ţigărilor de contrabandă, transportul și depozitarea pe raza localităților adiacente frontierei de stat (Ungheni, Bosia și Golăiești), au fost recrutate şi au aderat la grupul infracțional organizat alte 21 de persoane cetăţeni români și moldoveni.

Vladimir Putin, lovitură de MILIARDE de euro

Doi dintre membrii grupării, respectiv inculpaţii Florin C. şi Morariu George-Lucian se ocupau, pe teritoriul României, de organizarea trecerii ţigărilor din Republica Moldova peste graniţă, în zona de frontieră cuprinsă între localitățile Bosia și Ungheni şi transportul acestora spre municipiul Iaşi. Cei doi ţineau legătura permanent cu cetăţeanul moldovean Ivan P.  care achiziţiona țigaretele de pe teritoriul Republicii Moldova, organiza, coordona și participa efectiv la transportul şi trecerea acestora peste râul Prut, în Romania.

Membrii grupului infracţional introduceau ţigaretele în România, peste râul Prut, cu ajutorul unor lansete şi a unor frânghii iar uneori  erau trecute înot, în ciuda temperaturilor scăzute. De asemenea, aceştia preluau şi transportau coletele cu tigarete de la malul râului Prut  fie în spate, fie cu atelaje hipo până la locurile de depozitare din localităţile Bosia, Ungheni şi Golăieşti.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că doi dintre membrii grupării asigurau transportul țigărilor de la locurile de depozitare situate în zona de frontieră spre municipiul Iași, folosind alternativ mai multe autoturisme precum şi trasee diferite pentru a nu atrage atenţia. În activitatea infracţională, membrii grupului apelau la anumite persoane care se deplasau, în calitate de antemergători, cu autoturisme, biciclete sau mijloace de transport în comun, în fața autoturismelor în care erau transportate țigările de contrabandă, cu scopul de a sesiza și anunța prezența echipajelor de poliție sau poliţie de frontieră pe traseul spre municipiul Iași.  Pentru obținerea unor venituri ilicite rapide și substanțiale, membrii grupării vindeau ţigaretele unor cetăţeni în vederea recomercializării.

În urma desfăşurării de activităţi specifice de monitorizare judiciară şi realizării de capturi intermediare, s-a reuşit capturarea cantităţii de 310.000 ţigarete, diferite mărci, provenite din contrabandă, în valoare de peste 105.300 lei.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la mai multe adrese de pe raza judeţului Iaşi au fost descoperite şi ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor: diferite sume de bani, cantitatea de 58.980 ţigarete, de diferite mărci, în valoare totală de 26. 451 lei,  15 telefoane mobile, 20  cartele SIM, un binoclu, două vâsle din material plastic, diferite înscrisuri utile cauzei şi 3 autovehicule, în valoare totală de 74.250 lei.

În cursul zilei de astăzi inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile

Acţiunea a fost efectuată împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.