Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT dă o REPLICĂ VIOLENTĂ la legile justiției lui Tudore Toader: Ce acuzații fac procurorii

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Horodniceanu bilanț DIICOT

Conducerea DIICOT are o replică violentă la legile justiției propuse de Tudorel Toader. DIICOT spune că nimic din ce s-a discutat anterior nu se regăsesc în modificările anunțate de ministru.

”După consultarea, de către conducerea DIICOT, a întregului colectiv de procurori referitor la modificările legislative de substanță anunțate astăzi de către ministerul justitiei, Biroul de presa al DIICOT este împuternicit să comunice următoarele:

Procurorii DIICOT au analizat cu atenție modificările anunțate de către ministrul justiției în cursul acestei zile, ținând cont de faptul că, de mai multe ori în cursul ultimilor trei ani, s-au solicitat magistraților, judecători sau procurori, puncte de vedere referitoare la modul în care trebuie concepute legile de organizare și funcționare a justiției; aceste puncte de vedere, votate în adunările generale ale magistraților, nu se regăsesc în noul proiect, așa cum a fost prezentat.

Citește și: S-a aflat! De ce a plecat, de fapt, Laura Teodoru de la Digi 24

Deocamdata, în discuții s-a remarcat că respectivul proiect nu s-a aflat în dezbatere publică, nu a fost publicat pe site-ul MJ și, din păcate, nu reprezintă rezultatul consultărilor anterioare. Referitor la acest aspect, procurorii structurii de crimă organizată doresc existența unei dezbateri reale și a unui dialog permanent între instituțiile menționate mai sus astfel încât produsul legislativ rezultat să satisfacă exigențele strategiei naționale de dezvoltare a sistemului judiciar asumată de statul român.

Fără a intra în fondul proiectelor de modificare a legilor justiției, în lipsa unui proiect de modificare a legilor justiției și a unei note de fundamentare scrise, procurorii DIICOT vor putea prezenta un punct de vedere unitar și integrat după comunicarea acestora.

Citește și: Detalii interesante! Care ar fi ADEVĂRATUL MOTIV al vizitei lui Macron în România – bulgarii au intrat deja în horă

În acest sens, procurorii din structura centrală și teritorială a DIICOT consideră necesară convocarea Adunării generale a procurorilor, care să adopte o rezoluție unitară.”, e mesajul DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.