Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT e în ALERTĂ: Perecheziții de amploare în București, Ilfov și Dâmbovița

mascati perchezitii diicot

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează marţi 13 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de peste 15 milioane de lei.

”La data de 23.05.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov si Dâmbovița, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Citește și: IMAGINI EXPLICITE Filme PORNO într-o instituție PUBLICĂ / VIDEO

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna septembrie 2012, suspectul D. F. împreună cu suspecţii M.F. şi N. C.-C., a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat ce a acționat coordonat până în luna ianuarie 2015, si care a avut ca scop diminuarea frauduloasă a obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, prin înregistrarea în contabilitatea unor societăţi comerciale beneficiare, de operaţiuni fictive de prestări servicii în domeniul construcţii şi construcţii-montaj reţele şi instalaţii electrice.

În lanţul evazionist au fost folosite mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă iar sumele de bani provenite de la firmele beneficiare au fost transferate succesiv prin conturile respectivelor societăţi şi retrase în numerar de către suspectul D. F., fiind astfel ulterior supuse unui mecanism infracţional de spălare.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Primele fotografii cu Denisa Manelista

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că suspectul D. F. a condus şi coordonat în fapt societăţile susmenționate cu comportament fiscal neadecvat şi a furnizat administratorilor unor societăţi comerciale facturi fiscale în care au fost înscrise prestări servicii în domeniul construcţii, activităţi neprestate în realitate, însă care au fost înregistrate în contabilitatea acestor societăţi comerciale, generând astfel majorarea artificială a TVA deductibilă şi diminuarea masei impozabile la calculul impozitului pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este in de 15.141.520 lei.

Citește și: Investigație marca RISE PROJECT: Cum a fost privatizat Bucureștiul

In cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.

La sediul DIICOT- Structura Centrală au fost aduse în vederea audierii un număr de 9 suspecţi.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.