Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT, intervenție în forță: a destructurat o rețea de traficanți de droguri

diicot3

Procurorii au reţinut 20 de membri ai unor grupări infracţionale care efectuau trafic de droguri în mai multe judeţe din zona Moldovei, la percheziţii fiind găsite cantităţi importante de canabis şi substanţe cu efect psihoactiv.

Citește și: Klaus Iohannis anunță NEGOCIERI cu Dragnea, pentru serviciile secrete

În urma unor percheziţii domiciliare efectuate la Iaşi, Bârlad şi Podu Iloaiei, anchetatorii au ridicat un kilogram de produse cu efect psihoactiv, atât vrac cât şi preparate în doze pentru comercializare, 500 de grame de canabis, trei pistoale cu gaz şi aer comprimat, mai multe arme albe, 4.500 de euro, 85 de telefoane mobile şi diverse substanţe chimice folosite ca materii prime, potrivit unui comunicat al DIICOT. 

În acest dosar, procurorii Serviciului Teritorial Iaşi al DIICOT au reţinut 15 inculpaţi, care urmează să fie prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă, iar faţă de alţi şapte inculpaţi a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. 

"De asemenea, cu ocazia percheziţiilor efectuate pe raza municipiilor Piatra Neamţ, Bacău şi Iaşi au fost ridicate aproximativ 300 de grame de substanţe vegetale cu efect psihoactiv, cinci plante de canabis şi instalaţia pentru cultivarea acestora, 32 de grame de canabis, o balanţă electronică, şase telefoane mobile, un hard-disk şi 3.500 de lei", se menţionează în comunicat. 

În al doilea dosar, procurorii Serviciului Teritorial Bacău al DIICOT au reţinut cinci inculpaţi care vor fi prezentaţi la Tribunalul Bacău pentru arestare preventivă, iar faţă de o altă persoană a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. 

Două grupări infracţionale care efectuau trafic de droguri în judeţe din zona Moldovei au fost destructurate, marţi, în urma unor acţiuni ale procurorilor DIICOT şi poliţiştilor de la Combaterea criminalităţii organizate. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT , cele două grupuri infracţionale organizate erau specializate în traficul de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

În primul dosar, procurorii şi poliţiştii au efectuat 32 de percheziţii domiciliare în localităţile Iaşi, Bârlad şi Podu Iloaiei, în urma descinderilor fiind conduse la audieri 40 de persoane. 

"În perioada iulie 2016 - martie 2017, procurorii DIICOT Iaşi au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat care a acţionat în această perioadă, precum şi anterior acestei perioade, prin aprovizionarea şi comercializarea unor cantităţi deosebit de însemnate de produse cu efecte psihoactive (atât sub formă de produs vegetal, cât şi sub formă de substanţă pulverulentă), precum şi droguri de risc, pe pieţele ilicite de pe raza judeţelor Iaşi şi Vaslui", se precizează în comunicat. 

În urma cercetărilor a rezultat că produsele etnobotanice şi drogurile ar fi fost fabricate de membrii grupării sau achiziţionate din mediul online, din România sau din state membre ale Uniunii Europene. 

În al doilea dosar, instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Bacău al DIICOT, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare în municipiile Bacău şi Piatra Neamţ. 

"Procurorii DIICOT Bacău efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat care, începând cu luna octombrie 2015, a comercializat droguri de risc şi produse cu efecte psihoactive mai multor consumatori de pe raza municipiilor Bacău şi Piatra Neamţ. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că drogurile şi substanţele psihoactive erau procurate de la un distribuitor din municipiul Iaşi, precum şi prin cultivarea 'indoor' a plantelor de canabis de către dealerii locali", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.