Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT reia un dosar de răsunet cu nume grele: Un ministru al lui Cioloş e şi el implicat

DIICOT

DIICOT reia un dosar de răsunet cu nume grele. Judecarea celui mai controversat dosar aflat pe rolul instanței supreme va continua cu audierea unor nume grele de procurori și polițiști.

Nume mari sunt așteptate în acest an să se prezinte ca martori în mega-dosarul „BERBECEANU”. În urmă cu un an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea venită din partea lui Traian Berbeceanu cu privire la audierea mai multor persoane care ar avea cunoştinţă că el ar fi fost anchetat în mod abuziv de către procurorii DIICOT Alba.

Citeşte şi: Traian Băsescu, provocat să spună totul despre incendiul din Colectiv: 'Să zică ce ştie'

Printre cei chemați să depună mărturie se află ministrul de interne din guvernul Dacian Cioloş, Petre Tobă (fost șef al IGPR), cât și fosta șefă antimafia, Alina Bica. Mai mulţi procurori urmează să fie audiaţi în dosarul în care sunt judecaţi cei care l-au anchetat pe Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia. Și Georgiana Hossu, procuror șef adjunct al DIICOT, va fi citată ca martor.

Citeşte şi: Prejudiciu de sute de milioane de euro în dosarele ANRP: Câţi bani s-au furat

Tot în boxa martorilor urmează să fie chemaţi şi ofiţerii de Poliţie Gheorghe Stupilă, Florentin Robescu şi Claudiu Cucu. Procesul va fi reluat pe data de 13 ianuarie 2016. În 16 iulie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Ioan Mureşan, procuror şef al DIICOT Alba la data faptelor (pentru abuz în serviciu, represiune nedreaptă şi fals intelectual), pe Nicolaie Ioan Cean, fost procuror DIICOT (pentru complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie) şi pe Alin Mirel Muntean, ofiţer de poliţie judiciară la data faptelor (pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă). Potrivit DNA, cei trei au fabricat dosarul lui Traian Berbeceanu încercând să îl reducă la tăcere pe fostul şef al BCCO Alba Iulia.

Citeşte şi: Sclavagismul nu a fost abolit: Sute de tinere au fost scoase la licitaţie în Orient

În aceeași zi, DIICOT l-a trimis în judecată pe Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO Alba Iulia fiind acuzat de luare de mită, sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare. Cele două dosare eu fost conexate, spun cei de la hunedoaralibera.

Citeşte şi: Primarul unui oraş, trimis în judecată 'la pachet' cu soţia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.