Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dilema armelor de la Incirlik, TRANȘATĂ de expert american în controlul armelor

rachete

Transferul arsenalului nuclear american, din Turcia în România, este imposibil, deoarece ţara noastră nu are tehnica necesară pentru a depozita acest arsenal nuclear, informează FP. Reacţia vine după ce site-ul de ştiri Euractiv a anunţat, citând surse anonime, că armata americană mută focoase nucleare de la Incirlik la Deveselu.

Un expert american în controlul armelor, Jeffrey Lewis, a scris, pe Twitter, că informația că arme nucleare americane sunt mutate în România face parte din războiul de propagandă al Rusiei pentru a „agita spiritele cu privire la scutul antirachetă de la Deveselu”.

Deutsche Welle: De ce interzicerea vălului islamic integral este decizia corectă

„Nu, Statele Unite nu transferă arsenalul nuclear în România. În primul rând, nu există depozitele necesare la Deveselu sau în alt loc în România pentru a stoca bombele tip B61. De asemenea, ar fi împotriva angajamentelor luate prin acordul NATO-Rusia. Suspectez că ruşii agită spiritele cu privire la scutul antirachetă de la Deveselu. Rusia afirmă des că Statele Unite intenţionează că înarmeze în secret rachetele defensive de acolo pentru a trece peste Tratatul Forţelor Nucleare cu Rază Intermediară de acţiune”, a spus expertul american. „Articolul a fost scris de o persoană care nu știe ce este un B61”, a subliniat Lewis, expert in cadrul Middlebury Institute of International.

Gigi Becali se RĂZBUNĂ pe dinamoviști. Decizia i-a ÎNFURIAT pe 'câini'

Autoritățile din România au negat ferm informaţiile potrivit cărora Statele Unite ar fi început să îşi transfere arsenalul nuclear din Turcia în ţara noastră.

Nu au existat niciun fel de discuții, nici la nivel politic nici la nivel specializat în acest sens. Nu există niciun fel de gândire, de planuri în această direcție. Categoric nu putem vorbi, reacționând la această informație, decât că este o speculație”, a spus ministrul Apărării.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.