Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dilema parlamentarului turmentat

Era pe vremea lui Ceausescu un banc... Cu trei muncitori pe santier: Tache, Tica si Gaurica. Asta ultimul fiind cel mai constiincios, iar primii doi niste smecherasi. Si poanta suna asa: "Cand fu Tica, nu fu Tache, cand fu Tache, nu fu Tica, si f... la Gaurica..."

Ei, cam asta este si drama parlamentarului in ziua de azi. Pe cine sa multumesti: partidul sau poporul? Pe cine sa superi: partidul sau primarii?

Iaca, azi vine la vot, la Senat, proiectul de lege care acorda pensii speciale primarilor. Partidul imi cere sa votez contra, primarii ma suna de dimineata sa votez pentru. Eu cu cine sa "votez"?

Daca la pensiile parlamentarilor alegerea a fost simpla (vot impotriva), aici nu e usor deloc... De la Bucuresti, sefii partidului se incrunta si ameninta ca nu te accepta pe liste, ca doar ei le semneaza la final. De acasa, primarii striga ca nici macar nu mai ajungi pe lista, ca doar ei le voteaza in judet. Iar, de pe marginea ringului, poporul injura orbeste si urla ca sa nu iti pese de lista, de partid, de sefi, de primari, adica de viitorul tau, ci sa faci fix cum vrea el, ca un fel de papusa fara minte si suflet, ca un fel de kamikaze politic.

Toti isi vad doar interesul propriu, dar tie iti cer sa fii altruistul neamului. Tu trebuie sa ii multumesti pe toti, dar niciunul nu se gandeste la tine. Naiba stie cum, si partidul si primarii si poporul te vor obedient (fiecare numai lui, bineinteles), dar tot tu esti vazut ca fiind favorizatu' neamului...

Vi se pare ca exagerez? Ia, sa va explic situatia de la Bihor, filiala liberala cea mai tare din tara. Unde PNL are 49 primari din 100. In multe judete zicem mersi daca avem 10-20 de primari, dar la noi ei decid practic orice lista. Pune-te cu ei, daca poti!

In conditiile astea, revin cu intrebarea... Eu cu cine sa ”votez”? Pe cine sa supar? Pe cine sa multumesc? De mana cui sa ma las "decapitat"?

Sau sa gandesc si eu ca in bancul acela vechi, cu gaina dupa care fuge cocosul: "Daca ma opresc, zice ca-s curva. Daca fug, zice ca-s proasta. Ia mai bine ma fac eu ca ma impiedic!”?...

 

P.S. Daca i se pare cuiva iar ca am atacat partidul, e paranoic rau. Am vrut doar sa inteleaga lumea ce alegeri trebuie sa faca un parlamentar. La Comisia juridica am votat deja cum mi-a cerut partidul, IMPOTRIVA. Pentru ca pensiile speciale sunt o pacaleala si o porcarie, trebuie date salarii pe masura responsabilitatii functiei. Dar in urmatoarele trei luni, nu la Sfantu` Asteapta!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.