Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din acest an, TRANSPORT GRATUIT pentru toţi elevii navetişti!

Efortul Partidului Naţional Liberal şi al Asociaţiilor de Elevi a dat roade: în această toamnă Guvernul va emite o Ordonanţă de Urgenţă pentru decontarea integrală a costurilor transportului pentru elevii navetiști! PNL va susţine în totalitate acestă Ordonanţă în Parlament!

PNL a atras atenţia asupra faptului că abandonul școlar a crescut la o limită critică după ce Guvernul Ponta a plafonat costul abonamentelor prin OUG nr. 29/2013

În ultimii ani, 160.000 de elevi navetişti au fost novoiţi să scoată bani din buzunar pentru un drept gratuit şi garantat prin Costituţie. Până acum, statul a decontat în jur de 25% din costul real al abonamentului pentru naveta şcolară. Astfel, doar în ultimul an, abandonul şcolar a ajuns la 19%. România înregistrează acest procent ruşinos în condiţiile în care s-a angajat, prin Strategia Europa 2020, să ajungă în următorii patru ani la cifra de 11,3%.

Statul român trebuie să asigure şanse reale la o educaţie de calitate fiecărui copil, indiferent de mediul din care provine şi de şcoala la care învaţă. Astfel, Guvernul României este obligat să abroge art. 15 din OUG nr. 29/2013 pentru a nu discrimina unul din cinci elevi navetişti care renunţă la studii din cauza costului aferent navetei şcolare. În plus, toţi elevii trebuie să beneficieze şi de reducerea de 50% la abonamentul pentru transportul în comun.

PNL solicită și decontarea integrală şi fără întârzieri a abonamentelor profesorilor navetiști din finanţarea de bază, nu din bugetele locale care, în foarte multe cazuri, nu pot suporta aceste costuri.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.