Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Uraganul Maria a LOVIT prima insulă: Ce viteză amețitoare ating rafalele și câte zeci de mii de persoane sunt în pericol - VIDEO

www.businessinsider.com
uragan Irma

UPDATE Ochiul uraganului Maria, care a ajuns unul de categorie 5, maximă, a lovit insula Dominica, din Antilele Mici, cu o forţă a vântului de până la 260 km/h, a informat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA, transmite EFE.

Uraganul a atins insula la ora locală 21,15, luni (01,15 GMT, marţi) şi avansa în direcţia vest-nord-vest cu o viteză de 15km/h.

Dominica este o insulă de circa 75.000 de locuitori, situată între teritoriile franceze Guadelupa, la nord, şi Martinica, la sud.

Ciclonul avansa în prezent spre insulele din apropiere de Dominica şi o va face şi în cursul zilei de marţi, specialiştii NHC preconizând că furtuna va ajunge în Puerto Rico şi Insulele Virgine între marţi noaptea şi miercuri.

NHC prognozează o posibilă creştere în intensitate a uraganului Maria, deşi puterea acestuia va fluctua în următoarele ore.

Antilele Mici se află încă sub şocul uraganului Irma, de asemenea de categoria 5, care a făcut cel puţin 26 de morţi în Caraibe, mai ales în Puerto Rico şi Cuba.

 

Uraganul Maria a atins luni categoria maximă pentru acest gen de fenomen, 5, cu vânturi ajungând la 260 km/h şi care ameninţă de manieră iminentă Caraibe, plasate în stare de alertă, conform Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA, transmite AFP.

"Uraganul Maria devine unul de categorie cinci, potenţial catastrofal" iar vânturile sale "se apropie de Dominica", precizează NHC în buletinul său de marţi, ora 00,00 GMT.

Citește și: China şi Rusia pun presiune pe Coreea de Nord: Au trimis ARMATA la graniță

Conform EFE, uraganul Maria se află la circa 25 de km est-sud-est de Dominica şi la 70 de km nord-est de Martinica, anunță Agerpres.

Anterior, într-un buletin emis la ora 21,00 GMT, NHC avertizase că uraganul în cauză a crescut în intensitate luni, ajungând unul de categoria 4 din 5 pe scara Saffir-Simpson şi devenind "extrem de periculos" pentru Caraibe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.