Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din Parlament a ajuns fără job. Un fost senator primeşte indemnizaţie de şomaj

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

stiripesurse.ro vă prezintă principalele teme ale zilei din presa de mâine:

Adevarul:

Un fost senator şi fost prefect de Bistriţa-Năsăud a solicitat indemnizaţie de şomaj după finalizarea mandatului. El recunoaşte că nu şi-a găsit un loc de muncă după ce şi-a încheiat mandatul de senator. Cristian Florian conduce un BMW şi este acţionar la o firmă care, în urmă cu câţiva ani, a încheiat mai multe contracte cu instituţiile statului.
Fostul senator PNL Cristian Florian, care şi-a încheiat mandatul în Parlamentul României în luna decembrie a acestui an şi nu a mai candidat pentru un nou mandat, şi-a depus actele pentru indemnizaţie de şomaj. Deşi a trecut jumătate de an de când şi-a încheiat primul şi ultimul mandat de senator, Cristian Florian încă încasează indemnizaţie de şomaj. Surse Adevărul.ro spun că valoarea indemnizaţiei ar ajunge la 1.600 de lei.
„Vă informăm că o persoană care a avut calitatea de senator până în decembrie 2016, a depus cerere pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj, iar în prezent are calitatea de şomer indemnizat”, precizează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, într-un răspuns la o cerere formulată în baza legii 544.
Contactat telefonic, fostul senator a recunoscut că a aplicat pentru indemnizaţie de şomaj, pentru că nu şi-a găsit un loc de muncă imediat după finalizarea mandatului de parlamentar.
„Da, pentru o perioadă scurtă de timp încă mai iau indemnizaţie. La finalizarea mandatului a fost iarnă, nu m-am mobilizat atunci să-mi caut un loc de muncă, aşa m-am adaptat condiţiilor”, a precizat fostul senator Cristian Florian. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală propune, printr-un proiect de ordin, aprobarea unui formular special, formularul 700 "Declaraţie de înregistrare/modificare a categoriilor de obligaţii fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal", în vederea eficientizării administrării fiscale.
Prin acest formular, contribuabilii vor avea posibilitatea de modificare, prin intermediul Internetului, a categoriilor de obligaţii fiscale declarative, care, potrivit legii, sunt înscrise în vectorul fiscal, cu excepţia solicitării de înregistrare în scopuri de TVA. Pentru înregistrarea/modificarea obligaţiilor declarative care formează vectorul fiscal nu se depun, odată cu declaraţia de menţiuni, documente justificative, se arată într-un comunicat al Fiscului.
Formularul 700 va fi utilizat de către toate categoriile de contribuabili pentru declararea, exclusiv prin intermediul Internetului, a înregistrărilor sau menţiunilor privind vectorul fiscal, cu excepţia solicitării de înregistrare în scopuri de TVA.
Potrivit art. 88 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, modificările ulterioare ale datelor din declaraţia de înregistrare fiscală trebuie aduse la cunoştinţă organului fiscal central, în termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea şi depunerea unei declaraţii de menţiuni.
În prezent, conform prevederilor art. 86 alin. (1) din Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, declaraţia de înregistrare fiscală este însoţită de acte doveditoare ale informaţiilor cuprinse în aceasta. (Mai multe detalii AICI)

Hotnews:

Intrebat de ce foloseste atat de des sintagma "et en meme temps" - "si in acelasi timp" - in discursurile sale, Macron a explicat ca aceasta nu este un simplu tic verbal. Ea semnifica necesitatea de a reconcilia idei ce par contradictorii. "Revolutie", cartea in care Macron isi expune viziunea politica, este construita tocmai pe aceasta idee, a impacarii aparentelor contrariilor. Insa, atentie, "et en meme temps" nu inseamna la Macron a gasi diferite "compromisuri subrede" sau solutii pasagere, ci presupune o revolutie, un radicalism al actiunii si, deseori, luarea lucrurilor de la inceput.
De pilda, cand vorbeste despre necesitatea reformarii Uniunii Europene, el spune chiar asa: "Prin urmare, Europa trebuie luată de la capăt, de la origine. Cum s‑o faci, însă, să reînvie? Cum să duci o asemenea politică în faţa scepticismului care creşte?" (pag. 293)
1. Daca vrei sa-ti formezi o parere limpede despre un subiect e indicat sa mergi mai intai la surse, inainte de a citi comentarii. Si daca vrei sa intelegi conceptia politica si viziunea asupra lumii a tanarului presedinte al Frantei, cartea sa e un bun inceput. Ideile expuse sunt clare, sunt noi si sunt despre lumea europeana in care traim - inclusiv noi, romanii. Poti fi de acord sau nu cu ceea ce spune Macron, dar ideile lui au forta si s-au impus. Francezii l-au votat, iar in randul proeuropenilor alegerea sa a starnit entuziasm. Partidul sau, La Republique En Marche, are majoritate absoluta in parlamentul francez, asa ca Macron poate trece cu usurinta reformele pe care si le doreste. Cu siguranta, ideile lui Macron au un viitor. Sunt idei care vor ciopli noua infatisare a lumii din secolul al 21-lea.
Problemele abordate in carte sunt de mare actualitate astazi, la sase luni de la publicare. De pilda, argumentele cu care discuta practicile concurentiale, protectionismul international si concurenta neloiala se regasesc intacte in interviul acordat ieri, joi, 13 iulie, presei franceze si germane: "Tentatia protecționismului renaste în Statele Unite ale Americii. Aș vrea să apăram comerțul liber și echitabil. Protecționismul este o greșeală, este fratele geamăn al naționalismului și acest lucru duce la război. Avem o dispută, dar putem găsi zone comune pentru a lupta împotriva practicilor inacceptabile, cum ar fi dumpingul." (Mai multe detalii AICI)

Business Magazin:

O nouă marcă de smartphone-uri, numită Robin, a fost lansată de un start-up din San Francisco şi concurează acum cu giganţi globali precum Samsung sau Apple.
Mike Chan şi Tom Moss au lucrat anterior împreună la Google. Au fondat Nextbit fiindcă erau de părere că oamenii nu ar trebui să rămână fără spaţiu de stocare pe smartphone-urile lor. Şi-au propus iniţial să facă software pentru telefoanele inteligente pe bază de android care îşi lasă utilizatorii să îşi stocheze informaţiile personale în cloud. În cele din urmă, Chan şi Moss au decis să creeze şi dispozitivul hardware. După ce au testat apele cu o campanie de finanţare pe Kickstarter - Robin - ”primul telefon care nu rămâne fără spaţiu din istorie”, după cum este descris produsul în campania de lansare, a intrat pe piaţă anul acesta.
Competitorii Robin sunt giganţi globali din Top 500 al companiilor: titani precum Apple şi Samsung au miliarde de dolari în bănci, cote de piaţă imense şi branduri ultra-cunoscute. Doar trimestrul trecut, Apple a vândut mai multe de 40 de milioane de iPhone-uri. (Mai multe detalii AICI)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.