Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din Parlament, se anunță DEZASTRUL: Prorogarea unei mari părţi din Legea salarizării

salariu

Senatorul PNL, Florin Cîţu, vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital, a declarat joi la Craiova că noua lege a salarizării presupune costuri foarte mari, pe care România nu şi le poate permite în acest moment, motiv pentru care în curând se va vorbi de o prorogare a unei mari părţi din prevederile pentru anul 2018.

"Relaxarea fiscală promisă de PSD nu mai vine pentru mediul de afaceri, deci, ceea ce a fost o miză nu se mai întâmplă, pentru că Legea salarizării care a trecut prin Parlament în două săptămâni presupune costuri foarte mari, pe care nu ni le permitem în acest moment şi atunci au început să amâne. Nu cred că suntem departe de momentul în care vom discuta de o prorogare a unei mari părţi din ceea ce avem prevăzut pentru 2018 în Legea salarizării. În acelaşi timp, au început să crească preţurile: la energie, la produsele alimentare etc. Deci, se strâng foarte multe elemente care trebuie gestionate iar aşa cum a gestionat PSD până acum economia...", a spus Cîţu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mesaj tranșant al președintelui Iohannis în privința Guvernului Tudose

Senatorul PNL a mai afirmat că programul de guvernare al PSD a "fragilizat" economia.

"În iunie, companiile de stat au fost somate să trimită dividendele şi rezervele către bugetul de stat, pentru a contribui la execuţia bugetară. Asta înseamnă că toate companiile de stat care aveau în plan să facă investiţii nu mai au cum să le facă, pentru că acei bani s-au dus la bugetul de stat ca să plătească salariile crescute. Inventarea programului de guvernare a fragilizat economia în acest moment: au introdus cheltuieli mai mari iar veniturile nu au venit. Nu cred că este un secret că deficitul de 3% nu va fi atins decât cu sacrificii foarte mari pe partea de investiţii şi cu concedieri în sectorul public. Altfel, matematic, nu ai cum să menţii acel deficit de 3%, doar dacă dai lumea afară din sectorul public şi dacă tai din investiţii", a afirmat Cîţu.

Citește și: BOMBĂ! Cine sunt bugetarii care vor primi SALARII de până la 10.000 de euro pe lună

Liberalul Florin Cîţu s-a aflat joi la Craiova, unde s-a întâlnit cu oameni de afaceri şi reprezentanţi ai sindicatelor, cărora le-a solicitat puncte de vedere în legătură cu măsurile economice ale Guvernului PSD. "Am dorit să avem o dezbatere cu oamenii de afaceri, vrem să vedem care sunt şi propunerilor lor şi noi le vom prezenta mai departe guvernului iar pe altele le vom cuprinde în programul nostru de guvernare", a spus Cîţu.

Citește și: Atenție! Ce se întâmplă cu polițistul care l-a făcut KO pe Boureanu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.