Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dincolo de Tuddy – clasa politică la o lună de la alegerile locale

evz.ro

Deși poate multora le va veni greu să creadă, există viață și după Tuddy. Iar politica românească, în felul ei, își continuă drumul imprevizibil, într-un an electoral ce va redefini, a câta oară, România.

Alegerile locale au oferit o serie de certitudini ce pluteau de la momentul noiembrie 2014, dar nu erau încă cunoscute. Efectul Klaus Iohannis s-a stins, partidele au revenit toate în matca lor, până și Victor Ponta s-a întors acolo unde era înainte să fie înfrânt la prezidențiale. Dar ce urme au lăsat rezultatele din iunie peste partide? La ce iureș a fost în primele zile…

PSD:

- Am mai scris, mă repet și acum. Social democrații par blestemați să nu poată să se bucure de niște rezultate excepționale. Dacă stai strâmb și calculezi drept, PSD aproape că s-a apropiat de scorul USL din 2012. Ceea ce părea imposibil. Cu toate acestea, partidul este măcinat de disputa Ponta – Dragnea (nerecunoscută de nici unul din ei). Perspectiva unui nou asalt al DNA peste liderii partidului nu este nici ea înlăturată. Așa că oamenii au intrat într-o binemeritată vacanță și din septembrie, vedem noi ce și cum. Vorba domnului Dragnea, alegerile din toamnă sunt despre libertatea lor.

PNL:

- La liberali lucrurile păreau să intre într-o vrie după rezultatele din 5 iunie. Deși la nivel de discurs public s-a vorbit de o performanță istorică, la final lucrurile nu au mai stat chiar așa. Bucureștiul, cu toate filialele, a fost decapitat, după un scor foarte, foarte slab. La nivel național s-a accelerat procesul de fuziune, astfel încât startul campaniei electorale pentru parlamentare să găsească partidul sub o conducere unică. A fost tăiată din fașă și ideea unui Congres care ar fi putut destabiliza lucrurile. Iar ultimul subiect ce a rămas în pom înainte de vacanță este cel al unui nume de premier pe care liberalii să îl propună. Domnul Predoiu iese din discuție.

USB:

- Echipa lui Nicușor Dan continuă să surprindă. După ce s-a clamat total anti partide și sistem, Nicușor a făcut alianțe peste alianțe cu PSD, apoi s-a retras îtr-un con de umbră, de unde nu a mai ieșit. Dovadă că nici măcar nu a prins loc în vreo comisie a Primăriei București, fiind singurul lăsat pe dinafară. În același timp, noua voce a USB a devenit Clotilde Armand, care a început să se certe cu toată lumea și să preia un discurs populist de care puțini o credeau capabilă.

PMP:

- La PMP e liniște totală. S-au chinuit să deștepte tot Bucureștiul și au adormit și ei. Traian Băsescu a predat frâiele organizației pe București lui Robert Turcescu și cam atât.

ALDE-ul lui Tăriceanu e în prim plan cu scandalul Tuddy și cu trimiterea lui Călin Popescu Tăriceanu în judecată, în dosarul retrocedărilor. UNPR a dispărut în neant, prins între trădarea PSD-ului și o fuziune nefinalizată cu PNL.

Și cam atât în viața politică de la noi. Vine din nou canicula, Firea ia măsuri și taie toți pomii din oraș, restul lumii e pe la mare. România pare că intră într-un binemeritat concediu, după ce vreme de jumătate de an a muncit de s-a spetit. Până la toamnă, Dumnezeu cu mila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.