Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dîncu: Viitorul premier trebuie să fie premierul tuturor

radiocluj.ro
dragnea dancu

Viitorul prim-ministru trebuie să fie "premierul tuturor", să fie hotărât şi să nu se uite toată ziua pe tabela sondajelor şi a like-urilor de pe Facebook, a afirmat, miercuri, vicepremierul Vasile Dîncu. "Cel care va fi (....) desemnat şi, după aceea, votat în această funcţie de premier va trebui să fie (...) hotărât, să nu se uite toată ziua pe tabela sondajelor sau pe tabela like-urilor de pe Facebook. Asta este prima condiţie - să facă ceea ce trebuie, să ceară sprijin când are nevoie de la Parlament, (...) să meargă la Preşedinţie şi să-l prindă şi pe preşedinte într-un proiect de dezvoltare. (...) În al doilea rând, trebuie să nu mai continue războiul. Viitorul premier va trebui să fie premierul tuturor, aşa cum preşedintele este preşedintele tuturor. (...) Să nu fie tentat să intre în această bătălie, în care încearcă partidul care te-a adus acolo să te introducă. Sigur că trebuie să fii fidel proiectului (...) care a câştigat, proiectul care a câştigat are prioritate în punerea lui în practică", a declarat Dîncu, la Adevărul Live.

Întrebat dacă este optimist în ceea ce priveşte viitorul Guvern având în vedere că îi cunoaşte şi pe Dacian Cioloş, care este susţinut ca premier de PNL şi USR, şi pe Liviu Dragnea, liderul PSD, Vasile Dîncu a răspuns: "Eu am o structură optimistă în general. (...) Cred că nu depinde 100% de cei doi lideri sau de cele două partide fanion (...), ci depinde mult de majoritatea care se va crea şi cum se va crea această majoritate". "Eu aş prefera ca unul din aceste grupuri (...) să poată face un Guvern, să aibă o majoritate de 60% în Parlament şi să poată să-şi pună programul în practică. (...) Nu am văzut un program al Partidului Naţional Liberal foarte bine proiectat, am văzut însă că erau foarte multe măsuri de stânga, aşa cum mi s-au părut în zona PSD măsuri de dreapta. (...) Nu se vor putea face lucrurile, dacă nu vor fi condiţii exterioare pentru asta, adică în primul rând să nu existe liniştea politică şi susţinerea Parlamentului", a spus Dîncu, anunţă Agerpres.

Totodată, în opinia sa, este necesară "pacea socială şi politică", nemafiind nevoie de "marii lideri războinici". "Nu mai avem nevoie de marii lideri războinici, highlanderii politicii româneşti, care personalizează foarte mult politica şi vor să ia ei toate deciziile. (...) Acum este o criză foarte importantă a leadershipului din România. Poate fi o criză care însă poate fi transformată în altceva, pentru că pot veni lideri mai civili, să zicem aşa (...), tot mai multe femei în politică, femei care se pricep la administraţie natural. (...) Avem nevoie în primul rând de pace socială şi politică şi să terminăm cu acest război continuu", a spus Vasile Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.