Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dinu Pescariu, acuzații fără precedent la adresa oamenilor Laurei Codruța Kovesi: Ce a anunțat fostul sportiv

captura RTV
Kovesi la minister

Acuzații fără precedent la adresa procurorilor Laurei Codruța Kovesi. Dinu Pescariu le da replica procurorilor anticorupţie care îl acuză că ar păgubit statul român de 100 de milioane de euro, ajutat de abuzul unui secretar de stat din Ministerul Educaţiei, atunci când a închiriat ″Baza Cutezătorii″⁣, conform ProTV.

Citește și: A redus reușita Simonei la bani: Cine este senatoarea care nu s-a bucurat pentru Halep și ce mesaj rece a avut

Fostul sportiv susţine că anchetatorii exagerează atunci când spun că ar fi trebuit să dea o chirie lunară de 1.000.000 de euro şi nu de 9.000. Omul de afaceri Dinu Pescariu achita o chirie de 9000 de euro pe luna Ministerului Educaţiei pentru a folosi baza Cutezătorii timp de 25 de ani. Dispune de 60.000 de metri pătraţi pe care sunt clădiri şi piscine care formează un complex luxos de agrement şi relaxare. În apărarea să Pescariu a adus fotografii făcute din satelit acum 10 ani din care se vede cum arată Baza Cutezătorii atunci că a preluat-o el. De atunci a construit piscină exterioară, a amenajat terenurile de tenis şi a ridicat construcţii pe care apoi le-a închiriat unor restaurante pe bani mulţi.

Citește și: Mihai Tudose a fost scos din sărite: ”Și-au bătut joc de România, dacă vor mai greși o dată, voi reacționa violent”

Specialiştii DNA au stabilit deja că Dinu Pescariu ar fi trebuit să plătească pentru baza Cutezătorii o chirie lunară de aproximativ un milion de euro şi de aceea prejudicul imputat fostului sportiv se ridică la aproape 100 de milioane de euro.  În replică, fostul tenismen susţine că nici dacă ar fi făcut trafic de droguri şi armanent sau dacă ar fi dezvoltat aici o reţea de prostituţie nu ar fi avut cum să câştige atâţia bani încât să poată acoperi chiria pretinsă de acuzatorii săi. Care ar fi fost chiria corectă pentru întregul spaţiu, poate să spună un expert evaluator. Pescariu a refuzat să vorbească despre câştigurile sale şi despre investiţiile făcute. Contractul cu Ministerul Educaţiei îl obligă pe Dinu Pescariu că, pe lângă plata chiriei, să asigure accesul gratuit pentru 200 de copii la cursuri de tenis, să ofere 75 de abonamente cu acces la piscină pentru Ministerul Educaţiei, să permită accesul zilnic, timp de 6 ore pe terenul de fotbal copiilor, să organizeze competiţii de tenis şi alte facilităţi.

Citește și: Situație fără precedent în România: Primarul s-a crucit când a realizat ce salariu uluitor a primit o fostă secretară

Contravaloarea acestor servicii a fost evaluată la 400.000 de euro bani pe care trebuia să îi suporte Pescariu. Câţi copii au beneficiat gratuit de serviciile clubului lui Pescariu, nimeni nu ştie. Nici fostul tenismen nu poate da o cifra, iar Ministerul Educaţiei caută prin arhive informaţiile cu toate că acest contract este valabil până în 2034, adică este activ. Mai mult, susţin procurorii, Fundaţia ″Dinu Pescariu” îngrădise accesul elevilor şi copiilor la baza materială (clădiri, terenuri de tenis, fotbal, piscine), proprietate a statului, împiedicându-i astfel să desfăşoare activităţi ştiinţifice, culturale, sportive şi artistice (...) folosind-o în scopuri comerciale, conform DNA. Dinu Pescariu spune că anchetă va scoate până la urmă adevărul la iveală în acest dosar în care se consideră nedreptăţit.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.