Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIPI se REORGANIZEAZĂ: Serviciul secret se transformă în UPI/ VIDEO

breaking news

Ministrul de Interne Dragoș Tudorache propune reorganizarea serviciului secret DIPI. Acesta se transformă în UPI (Unitatea de Protecţie Internă). Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul MAI, că proiectul de reformare a Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) va face obiectul unei consultări publice şi că a optat pentru varianta unei structuri militarizate.

"Pot să vă confirm că da, opţiunea finală a mea şi a conducerii MAI a fost de a organiza ca o structură militarizată. Am făcut această opţiune pentru a asigura rigoare în modul în care această structură va opera, va gestiona informaţia, dar şi pentru garanţiile de integritate pe care o astfel de structură le oferă. Mă refer aici la teste de integritate şi pe parcursul funcţionării acestei structuri, nu doar la angajare. Este foarte important să avem garanţii de integritate", a precizat ministrul Afacerilor Interne, potrivit Mediafax.

Proiectul va fi postat în cursul zilei de luni pe pagina de internet a MAI.

Săptămâna trecută, ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, afirma, într-un interviu pentru News.ro, că după ce a fost finalizată analiza privind DIPI, nu mai are nicio îndoială că această structură trebuie reformată, pentru că ea trebuie să ofere sprijin informativ MAI, DNA, DIICOT şi Parchetului General. De asemenea, Tudorache preciza la momentul respectiv că reorganizarea va fi, cel mai probabil, făcută prin ordonanţă de urgenţă, iar în noul DIPI ar putea fi o parte militarizată, dar şi una civilă, pentru a nu exista percepţia întoarcerii la „faimosul Doi şi-un sfert”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.