Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomat român, numit şeful delegaţiei UE în Kazahstan

mae

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că diplomatul român Traian Hristea a fost numit şef al delegaţiei Uniunii Europene în Kazahstan. 

Conform unui comunicat al MAE, decizia a fost luată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, în contextul anunţării, la 28 iulie, a noii organigrame a Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE). 

Anterior, diplomatul Traian Hristea a ocupat aceeaşi funcţie în Armenia, în perioada 2011-2015. 

"România îşi aduce astfel contribuţia la promovarea şi protejarea intereselor şi valorilor Uniunii Europene în spaţiul Asiei Centrale. Mă bucur să constat că expertiza diplomaţiei române pe spaţiul estic, şi nu numai, îşi găseşte recunoaştere şi apreciere", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, conform comunicatului citat. 

MAE adaugă că această numire confirmă eforturile constante pentru o pregătire adecvată a diplomaţilor români în vederea unei reprezentări de succes în cadrul SEAE, precum şi campania politico-diplomatică activă desfăşurată permanent în vederea promovării acestora la toate nivelurile decizionale ale Serviciului.

În acest moment, prezenţa românească în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă se ridică la 14 persoane, din care opt în centrala de la Bruxelles şi şase în delegaţiile UE. 

Traian Hristea este membru al Corpului Diplomatic şi Consular al României din anul 1995. A fost ambasador al României la Kiev în perioada 2005-2010, iar în Centrala MAE a condus Direcţia Prognoză şi Planificare Politică în perioada 2010-2011 şi a fost director al Direcţiei Europa Lărgită şi Republica Moldova în perioada 2004-2005.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.