Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directoarea liceului de limbă română din Găgăuzia, decorată de Bucureşti

Directoarea liceului "Mihai Eminescu' cu predare în limba română din Comrat (centrul administrativ al Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia din sudul Republicii Moldova) a fost decorată cu Ordinul pentru Învăţământ în grad de comandor, conform unui decret semnat de preşedintele României, Klaus Iohannis, în semn de înaltă preţuire pentru consolidarea comunităţii de limbă şi civilizaţie (română) de o parte şi de alta a Prutului, relatează Radio Chişinău.

Ordinul i-a fost remis de către ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Citeşte şi: Membrii unei patrule sharia, ACHITAŢI în Germania

Ambasadorul Daniel Ioniţă a declarat că acest ordin este cea mai înaltă distincţie pe care România o acordă cadrelor didactice. Acesta "reprezintă totodată un semn de înaltă şi profundă recunoştinţă pentru contribuţia esenţială a doamnei director la promovarea, susţinerea şi perpetuarea limbii române în Republica Moldova şi, în special, la Comrat. Şi totodată, dorim să reprezinte şi o încurajare pentru ca toţi dascălii minunaţi din Republica Moldova să continue pe această bună linie a învăţării limbii române', a declarat Daniel Ioniţă.

La rândul său, Svetlana Stoinov, de 16 ani directoarea liceului cu predare în limba română din Comrat, a declarat că acest ordin este o adevărată onoare pentru liceul "Mihai Eminescu'. "Vreau să mă înclin în faţa acelor dascăli care, cot la cot cu mine, toţi aceşti ani, m-au susţinut şi am ajuns acolo unde suntem", a spus ea, adăugând că întregul corp didactic de la liceul "Mihai Eminescu' se va strădui "să rămână în istorie ca profesori de înaltă calitate, de înaltă demnitate'.

Citeşte şi: Contre DURE între Moscova şi Kiev. Doi soldaţi au fost RĂPIŢI din Crimeea

În Găgăuzia funcţionează numai două licee cu predare în limba română. În liceul din Comrat studiază 277 de elevi. La colectarea de fonduri pentru modernizarea clădirii în care se află această instituţie de învăţământ au participat în 2015 platforma unionistă Acţiunea 2012 şi Mişcarea civică "Tinerii Moldovei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.