Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul INFP, despre cutremurele din Oltenia: 'Nu avem nicio explicație de ce au apărut acum' / 'Vrancea poate să producă un cutremur oricând'

img.wall-street.ro
Constantin Ionescu INFP

Directorul general al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat marți, la Antena 3, că experții institutului nu știu de ce s-au petrecut acum seismele de luni și marți din Gorj și Dolj.

„Nu avem nicio explicație de ce au apărut acum”, a afirmat Ionescu. Acesta a precizat că deși există o ciclicitate de aproximativ 40 de ani între cutremurele mari din România produse în 1908, 1940 și 1977, asta nu înseamnă că neapărat următorul cutremur poate fi prezis respectând acest interval.

„Vrancea poate sa produca un cutremur oricand. Nu se poate spune cu exactitate (momentul), s-au incercat studii statistice sa prezici un cutremur, dar n-a prea iesit din studii”, a adăugat directorul INFP.

El a adăugat că se poate vorbi în estimarea momentului producerii unui cutremur mai degrabă de probabilități dar și acestea „cu erori destul de mari”.

„În estimarea timpului când va veni un cutremur, eroarea de 5, 6, 7 ani”, conform lui Constantin Ionescu.

Un cercetător al INFP a adăugat că „sigur o să vină un cutremur mare în Vrancea” în următorii 100 de ani, un cutremur de peste 7 pe scara Richter, care va produce pagube.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.