Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Liceului românesc „Lucian Blaga” din Tiraspol a fost reţinut

tiraspol
Alături de şeful instituţiei au fost reţinuţi contabilul liceului şi şoferul cu care se deplasau, relatează UNIMEDIA.
Informaţia a fost făcută publică de către directorul-adjunct al liceului „Lucian Blaga, Raisa Pădurean, pe pagina sa de Facebook.
Cei trei au fost reţinuţi la intrarea în satul Parcari. Securitatea transnistreană a calificat drept „contrabandă” salariul profesorilor de la această instituţie.
„Ei astăzi au mers după salariu la Căuşeni, de unde ridică salariul profesorilor. I-au lăsat să treacă vama, ia-au întrebat ca de obicei dacă au ceva de declarat, dânşii au zis că nu au nimic ce declara, la o distanţă mare de vamă, la intrarea în satul Parcari, la postul de pacificatori de la Bender au fost opriţi şi sunt învinuiţi că aduc contrrabandă pe teritoriul Transnistriei. În afara de bani, angajaţii liceului nu aveau nimic în maşină”, a menţionat Pădurean în cadrul unei intervenţii pentru PublikaTV.
Potrivit sursei, aceste reţineri fac parte din şirul presiunilor la care este supus liceul cu predare în grafie latină. „Eu cred că scopul lor este să vadă care esre salariul profesoriilor pentru că, în mod evident, contabila are la ia şi listele cu numele tuturor angajaţilor, cu salariul care trebuie să-l primească. Ei vor ca salariul profesorilor de la Liceul „Lucian Blaga” să fie dublu impozitat. Este o fărădelege. În această regiune nu sunt respectate drepturile omului, prin vama lor se face trafic de fiinţe umane, de organe, de narcotice, etc. Şi în cazul dat, profesorii care îşi fac cinstit meseria aşteaptă să primească acel salariu mizer, este în afara oricărei legi”, a adăugat Raisa Pădurean.
De la începutul anului, liceul românesc „Lucian Blaga” din Tiraspol este supus la presiuni din partea autorităţilor transnistriene. Iniţial, conturile bancare ale instituţiei au fost blocate, astfel încât liceul să nu poată să-şi achite facturile la utilităţi. Directorul liceului, profesorul, Ion Iovcev, a făcut apel la organizaţiile internaţionale. Presiunile internaţionale au dat roade, iar regimul separatist din Transnistria a fost nevoit să facă un pas înapoi. Conturile bancare ale Liceului „Lucian Blaga” au fost deblocate după trei săptămâni. Asta nu înseamnă nici pe departe că regimul separatist din Transnistria a renunţat la ideea de-a desfiinţa această şcoală românească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.