Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul RTV, la ieșirea de la DNA: M-au întrebat de Ghiță

dna

Directorul general al România TV(RTV), Alexandru Iacobescu, a declarat vineri, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti, unde a fost audiat în calitate de martor, că procurorii au fost interesaţi de relaţia lui cu deputatul Sebastian Ghiţă.

'M-au întrebat de relaţia mea cu dl Ghiţă', a declarat Alexandru Iacobescu, răspunzând unor întrebări.

Alexandru Iacobescu a fost audiat în calitate de martor în dosarul lui Iulian Herţanu, acesta fiind una dintre persoanele pe conturile căreia procurorii DNA Ploieşti au dispus instituirea sechestrului asigurător, ca de altfel şi pe conturile societăţii care deţine licenţa pentru televiziunea România TV.

Tot vineri, Sebastian Ghiţă, audiat la rândul său la DNA Ploieşti, a refuzat să comenteze aspectele care vizau împrumutul de 90 de milioane euro pe care acesta i l-a acordat directorului general al RTV, Alexandru Iacobescu, punctând că aceasta este o chestiune care a avut loc între două persoane fizice. 

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, de asemenea vineri, amânarea deciziei în ceea ce priveşte contestaţia formulată de deputatul Sebastian Ghiţă faţă de extinderea măsurii sechestrului asigurător pe bunurile sale. 

Potrivit ÎCCJ, pronunţarea în dosar va avea loc la data de 13 iulie. 

Procurorii DNA Ploieşti au dispus, pe 24 iunie, luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente, precum şi poprirea celor ce urmează a fi încasate în conturile aparţinând unui număr de 51 de societăţi comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghiţă.

Sechestrul se aplică până la concurenţa sumei de 129.343.768 lei, cu excepţia fondurilor alocate plăţii salariilor angajaţilor şi celor destinate achitării datoriilor către bugetele publice.

Procurorii DNA au dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile, bunurilor imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute, sumelor existente în conturile bancare, precum şi poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile aparţinând lui Sebastian Ghiţă, fără limită de sumă, în vederea asigurării confiscării speciale şi confiscării extinse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.