Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuțiile pentru acordul de liber schimb între Uniunea Europeană și SUA au EȘUAT

breaking news stiripesurse.ro

Ministrul Economiei din Germania anunță că discuțiile referitoare la acordul de liber schimb între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii au eșuat. Celebrul acord TTIP e acum în aer.

Sigmar Gabriel, care este, de asemenea, vice-cancelar al Germaniei, a declarat, duminică, că "în opinia mea, negocierile cu Statele Unite ale Americii, de facto, nu a reușit, chiar dacă nimeni nu admite cu adevărat."

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

El a menționat că în 14 runde de discuții, cele două părți nu au căzut de acord nici măcar asupra unui singur capitol comun din cele 27 de capitole discutate.

Parteneriatul transatlantic de comerț și investiții (în engleză Transatlantic Trade and Investment Partnership, prescurtat TTIP) este o propunere a unui acord de liber schimb între Uniunea Europeană (UE) și Statele Unite ale Americii (SUA). Susținătorii afirmă că acordul ar duce la o creștere economică multilaterală,  în timp ce criticii spun că ar crește puterea corporativă și ar face să fie mai dificil pentru guverne de a reglementa piețele de utilitate publică. Guvernul american consideră acest acord fiind unul important pentru parteneriatul trans-pacific. După ce o propunere de acord a fost divulgată în martie 2014, Comisia Europeană a lansat o consultare publică cu privire la un set limitat de clauze.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.