Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discurs violent în Parlament: Deputat spune că certificatul verde instituie 'practica eugenică' și copiază certificatul arian al naziștilor

Facebook
Andi Grosaru

Reprezentantul comunității italienilor în Parlamentul României, deputatul Andi Grosaru, a comparat luni, în ședința de plen, certificatul digital Covid cu certificatul arian impus de naziști.

„Stimați colegi, Adolf Hitler a introdus bine-cunoscutul certificat prin care detinatorul trebuia sa demonstreze ca este de origine ariană. Acest certificat digital care se introduce nu face decat sa copie si sa aduca exact aceleasi practici pe care in trecut cineva le-a facut. Toti cei care vor folosi acest pasaport nu vor face altceva decat sa aplice practica eugenică care este interzisa de catre Carta Europeana a Drepturilor Omului. Drept urmare, inainte sa votati asa ceva, sa va mai ganditi”, a declarat deputatul Andi Grosaru.

Practica eugenică reprezintă teoria ameliorării populațiilor umane prin măsuri genetice (alegerea părinților, sterilizarea, interzicerea procreării etc.), folosită de rasiști și fasciști.

Certificatele de arian au fost documentele care trebuiau să fie în posesia tuturor cetățenilor germani și care demonstrau că toți străbunicii posesorilor erau de „origine ariană” (rasă considerată superioară tuturor celorlalte rase).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.