Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discursul președintelui Klaus Iohannis la întâlnirea cu Grupul de Dialog Social

Președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înfiinţarea Grupului pentru Dialog Social şi de la apariţia primului număr al Revistei 22 pe care îl redăm mai jos.

”Onoraţi membri ai Grupului pentru Dialog Social,

Excelenţe,

Onoraţi parlamentari,

Doamnelor și domnilor invitați,

Nu e puțin lucru pentru o revistă și o organizație cum este cea a dumneavoastră să se nască și să trăiască odată cu democrația românească. În ianuarie 1990 părea un gest dificil, dacă nu imposibil, să înființezi un grup de reflecţie și o revistă de atitudine. Se fructifica, astfel, experiența libertății la câteva zile după prăbușirea unei dictaturi.

Un club de dezbateri între intelectuali de diferite profesii, orientări politice și viziuni asupra societății reprezintă în sine o grea misiune. A fi în dezacord cu puterea politică, a acționa critic în raport cu numeroși actori din societate reprezintă o dovadă a curajului și a lucidității. Nu mulți erau dispuși să și le asume. Grupul pentru Dialog Social și Revista 22 au fost vestitori de vremuri noi într-un context extrem de tulbure. Bătăliile pe care le-ați purtat pe scena României postcomuniste sunt etape ale democratizării prin care a trecut societatea românească.

25 de ani e o frumoasă vârstă a maturității care presupune păstrarea obiectivității și a spiritului lucid în analiza vieții noastre politice. De-a lungul timpului, dincolo de simpatii sau critici la adresa oamenilor politici, dincolo de opțiuni conjuncturale, GDS a apărat valorile democrației și ale pluralismului. Aceasta este, de fapt, după 25 de ani, contribuția dumneavoastră cea mai valoroasă la istoria recentă a României. Vă încurajez să continuați și să ne revedem și la aniversările următoare cu aceeași dorință de a sluji cu responsabilitate interesul public.

La mulți ani şi vă mulţumesc!”, a declarat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.