Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuţii capitale Ponta-Teodorovici-Bănicioiu la Guvern

ponta guvern

Marţi, premierul Victor Ponta a revenit la Guvern, după o perioadă de concediu. În jurul orei 12, premierul va avea o discuţie hotărâtoare cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorivici, şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, cu privire la propunerile de majorare a salariilor medicilor şi statului cadrelor medicale.

Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 09.30.

Vezi şi: Iohannis, ultima soluţie în cazul medicilor

Luni au avut loc discuţii la Ministerul Sănătăţii, între ministru Nicolae Bănicioiu şi reprezentanţii sindicatelor din sistemul sanitar. Oficiali ai Ministerului Sănătăţii au declarat, pentru Mediafax, că la întâlnirea de luni s-a discutat despre creşteri salariale, din toamnă, pentru tot sistemul medical, nu doar pentru medici.

"Se doreşte ca aceste majorări să se aplice din septembrie sau octombrie, nu s-a stabilit un cuantum, pentru că trebuie să se discute cu Ministerul de Finanţe, dar aceste majorări vor fi substanţiale", au spus sursele citate.

Reprezentanţii Alianţei Medicilor pentru modernizarea în sănătate spuneau că s-au primit telefoane din partea unor reprezentanţi guvernamentali pentru a participa la Guvern, luni seară, "la discuţii" despre eventuale măriri salariale pentru medici, însă au declinat invitaţia.

Vezi şi: SURSE Se măresc salariile medicilor

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat luni, la finalul discuţiilor pe care le-a avut cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, că se doreşte o creştere mai substanţială a salariilor mici din sănătate, iar din calculele făcute până acum ar fi rezultat că este posibilă o primă creştere începând din luna octombrie.

El a precizat că Federaţia Sanitas reuneşte medici, asistenţi medicali, personal tehnic administrativ, farmacişti, fochişti etc, iar negocierile privind creşterile salariale îi vizează pe toţi.

Întrebat dacă medicii vor face grevă, prim-vicepreşedintele Sanitas a precizat că, atât timp cât sunt negocieri, conducerea federaţiei va respecta mandatul dat de consiliul naţional şi legislaţia în vigoare.

Peste 21.000 de medici au aderat la grupul de inițiativă pe Facebook, numit "Alianța Medicilor pentru modernizarea în sănătate", în urma deciziei Înaltei Curți de Casați și Justiție (ICCJ), conform căreia medicii nu pot primi bani sau bunuri de la pacienți, întrucât sunt asimilați funcționarilor publici. Medicii cer creșterea salariilor din sănătate, pentru eliminarea plăților făcute de pacienți.

Vezi şi: Medicii iau foc și amenință Guvernul cu revoltă generală

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.