Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuţiile privind coloniile israeliene au rămas fără rezultat

Administraţia preşedintelui american Donald Trump şi-a reafirmat îngrijorarea în legătură cu activitatea de colonizare a Israelului, au anunţat joi cele două părţi, la încheierea unei runde de convorbiri fără un acord privind limitarea unor viitoare construcţii pe teritoriul pe care palestinienii doresc să-şi creeze propriul stat, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Cele patru zile de întrevederi la nivel înalt desfăşurate la Washington au marcat cel mai recent demers al consilierilor preşedintelui SUA ce are ca obiectiv să deschidă calea pentru reluarea procesului de pace între Israel şi palestinieni, în pofida unui scepticism profund în SUA şi Orientul Mijlociu cu privire la şansele de reuşită.

Liviu Dragnea anunță o mare lovitură în Parlament: Este aproape gata

Emisarul preşedintelui Trump pentru Orientul Mijlociu, Jason Greenblatt, care a revenit recent dintr-o vizită efectuată în regiune, a condus delegaţia SUA în cadrul unor 'discuţii intense' purtate cu Yoav Horowitz, şeful de personal al premierului Benjamin Netanyahu, şi cu consilierul acestuia pentru politică externă, Jonathan Schachter.

În pofida adoptării un ton mai conciliant faţă de Israel decât predecesorul său Barack Obama, Trump i-a cerut lui Netanyahu în cursul vizitei efectuate de acesta, luna trecută, la Casa Albă, 'să încetinească puţin acţiunea de colonizare'. Cei doi lideri au convenit ca reprezentanţii lor să caute soluţii pentru găsirea unui loc pe care Israelul să poată construi.

'Delegaţia SUA a reafirmat preocupările preşedintelui Trump privind activitatea de colonizare în vederea ajungerii la un acord de pace', potrivit unui comunicat comun difuzat de Casa Albă.

La rândul ei, 'delegaţia israeliană a făcut clar faptul că intenţia Israelului este în continuare de a adopta o politică privind activitatea de colonizare care să ţintă cont de aceste preocupări' ale administraţiei Trump, se arată în comunicat. 'Convorbirile au fost serioase şi constructive şi vor continua', a adăugat sursa citată.

CUTREMURE în serie în România, în această dimineață

După întâlnirea sa cu Trump la 15 februarie, premierul israelian a declarat presei că a convenit cu administraţia americană să creeze un mecanism comun pentru ca procesul colonizării să înceteze să mai fie un măr al discordiei între cele două guverne, aşa cum s-a întâmplat în timpul administraţiei Obama. Greenblatt este însărcinat de partea americană cu punerea în aplicare a acestui mecanism.

Convorbirile de pace dintre Israel şi palestinieni sunt îngheţate din 2014, colonizarea constituind unul dintre cele mai fierbinţi probleme. Palestinienii doresc să-şi formeze propriul stat în Cisiordania şi Ierusalimul de Est precum şi în Fâşia Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.