Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DISPERARE Internetul a fost tăiat în Grecia pentru a limita ieșirile de bani

unfuck greece

Într-o încercare disperată de a păstra banii în țară, guvernul grec a emis „controale de capital” menite să-i împiedice pe greci să cheltuie banii în afara țării, scrie mic.com.

Potrivit BuzzFeed grecii se plâng din ce în ce mai des că nu mai pot accesa servicii precum iTunes, AppStore, PayPal, iCloud și multe alte servicii care funcționează pe bază de plăți online.

content-image

Internetul nu este o democrație globală, descentralizată, cum ar putea părea la prima vedere. Este o rețea globală, dar tot ceea ce există pe internet este găzduit într-un loc fizic, într-o țară sau alta. Astfel, când împiedici oamenii să mute bani prin alte țări, serviciile care sunt disponibile global nu mai funcționează. Una dintre cele mai ciudate urmări ale unor restricții de acest tip ar putea fi aceea că grecii care locuiesc în Grecia nu vor mai putea face afaceri cu concetățeni care locuiesc în afara țării. Totodată, site-urile grecești care sunt găzduite pe servere din afara țării nu-și vor mai putea plăti facturile și nu vor mai funcționa.

content-image

Totuși, nu este încă totul pierdut pentru greci. În vreme ce mulți părăsesc țara, alții cer ajutorul... tot pe internet. Panos Papadopoulos, fondatorul unui start-up, a publicat un formular online prin care grecii pot cere ajutorul străinilor binevoitori.

content-image

La scurt timp după ce Marc Andreessen, un cunoscut antreprenor american, a anunțat că va contribui cu bani la proiectul lui Papadopoulos, acesta a lansat site-ul ZeroFund, menit să ajute cât mai multe companii afectate de „controalele de capital” impuse de guvernul de la Atena.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.