Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Divergenţe între Guvern şi Cotroceni. Cum ne-a trântit Viktor Orban uşa în nas

orbanViktor

În urmă cu o lună, ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, a participat la Budapesta, la reuniunea ministerială a Grupului de la Vişegrad. Imediat după acest eveniment au apărut speculaţii cu privire la dorinţa României de alăturare la celor patru ţări - Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia -, lucru infirmat de preşedintele Iohannis.

Chestiunea a revenit în actualitate miercuri, 1 noiembrie, când ministrul Meleşcanu a acordat un interviu pentru RFI, unde afirmă că "nu se pune problema aderării la Grupul de la Vişegrad". Din interviu reies însă câteva nuanţe necunoscute până acum. Astfel, deşi în comunicatul iniţial al MAE nu se menţiona acest lucru, Meleşcanu a avut la Budapesta o discuţie cu Viktor Orban depre Grupul de la Vişegrad. Mai mult, premierul ungar i-a trasmis lui Meleşcanu un refuz categoric, semn că a existat o solicitare din partea oficialului român.

Vezi şi: Zi mare în familia Iohannis: Şeful statului va sărbători alături de soţie

"(...) la ultima întâlnire, domnul prim ministru Orban mi-a spus foarte clar că nu există nici cea mai mică intenție de extindere a Grupului de la Vișegrad. În același timp, trebuie să recunoaștem că pentru România există un interes în a dezvolta consultări cu toate țările pe anumite probleme, inclusiv prin participarea, în cazul în care suntem invitați, la întâlniri speciale ale Grupului de la Vișegrad", a afirmat Meleşcanu în interviul de la RFI.

Această dezvăluire a stării de fapt scoate la iveală noi divergenţe între palate. Astfel, în urma interviului acordat de Meleşcanu la RFI, surse politice au dezăvluit pentru STIRIPESURSE.RO că între ministrul de Externe şi preşedinte nu au avut loc niciun fel de consultări pe tema Grupului de la Vişegrad, iar orice solicitare formulată de Meleşcanu la Budapesta a fost lipsită de acordul principalului repezentant al statului în relaţiile externe - preşedintele Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.