Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diversiune a Rusiei în Moldova? Ambasada Rusă la București acuză Ucraina să se pregătește să invadeze Transnistria și amenință cu un răspuns

F. P.
captura Telegram
moldova romania transnistria

Ambasada Rusiei la București a anunțat, joi seara, că, potrivit ministerului rus al Apărării, forțele ucrainene se pregătesc să invadeze Transnistria.

Într-un comunicat postat pe pagina sa oficială de Facebook, Ambasada rusă a afirmat că ucrainenii au adunat soldați, dar și armament la granița cu Republica Moldova.

Potrivit rușilor, dronele ucrainene survolează deja Transnistria. Rușii au anunțat că vor răspunde provocărilor ucrainene.

Ministerul Apărării al Federației Ruse:

Regimul de la Kiev și-a intensificat pregătirile pentru invadarea Republicii Moldovenești Nistrene (RMN)

După cum s-a raportat anterior, această acțiune a Forțelor Armate ale Ucrainei va avea loc ca răspuns la presupusa ofensivă a trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei.

Ministerul Apărării al Federației Ruse înregistrează în prezent o acumulare semnificativă de personal și echipament militar al unităților ucrainene în apropierea frontierei ucrainene-transnistrene, desfășurarea de artilerie la punctele de tragere, precum și o creștere fără precedent a zborurilor cu aeronave fără pilot ale Forţelor Armate ale Ucrainei peste teritoriul RMN.

Implementarea provocării planificate de către autoritățile ucrainene reprezintă o amenințare directă la adresa contingentului rus de menținere a păcii dislocat legal în Transnistria.

Forțele Armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat provocării iminente a părții ucrainene”, transmite Ambasada Rusiei la București.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.