Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a fost UMILITĂ la ÎCCJ în dosarul lui Ludovic Orban: Verdictul dat de magistrați

www.digi24.ro
ludovic orban dna

Deputatul Ludovic Orban s-a prezentat miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi cerut bani de la un om de afaceri pentru campania electorală din vara anului 2016 și a repurtat o victorie în fața procurorilor anti-corupție. Instanţa a decis să ridice măsura controlului judiciar în cazul deputatului liberal. Decizia instanţei supreme nu este definitivă şi poate fi contestată de procurorii DNA.

Iată minuta ședinței de judecată:

”În baza art. 348 alin. 2 raportat la art.207 alin.2 şi 5 Cod procedură penală, revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul ORBAN LUDOVIC (...) prin Ordonanţa nr. 196/P/2016 din data de 11 aprilie 2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Orban Ludovic, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 35 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi procuror. Pronunţată în Camera de Consiliu azi, 18 mai 2016.”

Citește și: Acesta e cel mai tare imn al unui partid politic din România / VIDEO

Ludovic Orban se afla sub control judiciar din data de 11 aprilie, el fiind trimis marţi în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Potrivit DNA, la data de 1 martie, Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care acesta fusese nominalizat să candideze la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

Citește și: Sora lui Jean de la Craiova, legături cu Dorin Cocoș: Ce a spus fostul soț al Elenei Udrea la DNA

"La 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, aşadar nu în vreo modalitate legală, precum şi cu depăşirea plafonului stabilit prin Legea finanţării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni", susţin procurorii.

Citește și: Acestea sunt profețiile bibilice care prevestesc islamul

DNA precizează că omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Ludovic Orban o deţinea în cadrul partidului politic şi a potenţialului de intervenţie a acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.