Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a reţinut 8 persoane în scandalul de corupţie de la Poliţia Timiş

gratiere condamnare inchisoare arest

DNA a făcut ravagii în Poliţia Timiş. După percheziţiile de luni dimineaţa şi audierile care au durat până târziu în noapte, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore pentru 8 persoane, care vor fi prezentate marţi judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Au fost reţinuţi primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean, şi adjunctul său, Florin Bolbos, dar şi doi ofiţeri de la Poliţia Rutieră Timiş, Cosmin Bledea şi Vasilică Gârbaci. Ulterior, au fost reţinuţi şeful Serviciului Rutier Timiş, comisar şef Marcel Crăciunescu, şeful Poliţiei Recaş, Marian Temu, şi şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Berzescu,  Aceştia au fost conduşi în arestul IPJ Timiş.

Procurorii DNA Timişoara au mai decis să îl cerceteze sub control judiciar pe omul de afaceri Eugen Milutinovici. Acesta ar fi declarat anchetatorilor, potrivit unor surse judiciare, că a discutat cu prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, despre situaţia unui poliţist de la Recaş care nu s-ar fi supus ordinelor superiorilor de a nu aplica amenzi pe perioada campaniei electorale.

Scandalul de corupţie de la IPJ Timiş:

În cadrul activităţilor de serviciu,  unor polițiști din cadrul Poliției Recaș li s-a cerut să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu de către unii şefi care le-a interzis lucrătorilor din cadrul compartimentului rutier Recaş, efectuarea de controale şi acţiuni pe linie de poliţie rutieră pe drumul comunal DC. 147, drumul judeţean DJ.609E, precum şi pe străzile din interiorul localităţilor aflate pe raza de competenţă a Poliţiei Oraşului Recaş, motivat de faptul că primarul oraşului Recaş, numitul Pavel Teodor nu doreşte să mai fie sancţionaţi cetăţenii de pe raza teritorială a oraşului Recaş, mai ales în perioada campaniei electorale prezidenţiale deoarece doreşte să câştige cu 51%.

Poliţiştii care nu conformau trebuia să fie mutaţi, schimbaţi, desfiinţată funcţia lor, şi în acest scop au solicitat inclusiv sprijin pe linie politică, apelând la Milutinovici Gelu, şi alţii din conducerea prefecturii.

Primarul Pavel Teodor exercita presiuni şi acte de imixtiune asupra comenzii IPJ Timiş şi a Poliţiei Recaş, direct şi prin persoane cu funcţii din pentru ca polițiștii să nu-şi mai îndeplinească atribuţiile de serviciu pe linia constatării contravenţiilor şi infracţiunilor la regimul rutier.

Primarul oraşului Recaş i-a reproșat şefului structurii de poliţie rutieră a judeţului Timiş că au amplasat o maşină cu aparat radar pe drumul dinspre Cramele Recaş spre oraş, în interiorul localităţii şi l-a avertizat că nu doreşte ca pe timpul campaniei electorale să mai aibă probleme cu locuitorii ce ar fi sancţionaţi de poliţişti rutieri.

Primarul a intervenit la superiorii polițiștilor dar a făcut apel și la colegi ai săi din formaţiunea politică pentru a creaşte presiunea asupra comenzii IPJ Timiş şi să-i determine pe cei din conducere să-l rezolve definitiv problema din Recaş. Ca urmare, primarul a intervenit la Milutinovici Gelu, persoană în ascendenţă în formaţiunea politică din care face parte şi cu firma căruia Primăria derula şi un contract de achiziţii publice de amenajare drumuri.

Poliţiştii din Postul Recaş au constatat şi sancţionat persoane din anturajul primarului, cum ar fi: Talpeş Anita – şefa de campanie a primarului, care deţine două magazine în centrul localităţii Recaş cât şi un magazin la Cramele Recaş – sancţionată contravenţional la data de 21.10.2014 pentru faptul că maşina pe care o conducea nu avea asigurare şi nici verificare tehnică la zi; Crăciunescu Raul Arminiu – sancţiuni la regimul rutier în data de 26.03.2013 şi 13.06.2014; Antonescu Mircea Cosmin – sancţionat pentru faptul că poliţa RCA era expirată; Ciobanu Ioan – sancţionat contravenţional pentru lipsă ITP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.