Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a solicitat Guvernului informatii despre OUG privind functionarea ASF

DNA
UPDATE Procurorii Directiei Nationale Anticorupție (DNA) au cerut Guvernului, Senatului și Ministerului Justiției documentele oficiale legate de modul in care a fost adoptata o ordonanță de urgență privind funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), ordonanță pe care DNA o suspectează că a fost dată pentru a servi interesele companiei Carpatica Asig. Potrivit unor surse judiciare citate de Hotnews.ro instituțiile menționate au termen până marți să furnizeze documentele cerute, în caz contrar procurorii urmând să le ridice de la sediile instituțiilor.  DNA cere documente legate de intocmirea notei de fundamentare a OUG si avizul de legalitate, documente legate de parcursul in Guvern al ordonantei si de modul in care un proiect de lege legat de ASF a fost retras de la Senat.
Reamintim că, potrivit referatului privind propunerea de arestare preventivă a milionarului Ilie Carabulea şi a lui Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), cercetările au evidenţiat că modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ASF ar fi trebuit să se realizeze prin adoptarea unei legi de către Parlamentul României (Senatul fiind camera decizională), proiectul de lege promovat anterior în acest sens având termen de avizare la data de 16 octombrie 2013 pe rolul Comisiei economică, industrii şi servicii şi al Comisiei buget-finanţe.
După acest termen, proiectul ar fi urmat să fie adoptat în scurt timp de plenul Senatului."În condiţiile în care amendamentul privind reglementarea unei incompatibilităţi care să-l vizeze exclusiv pe învinuitul Tudor George-Daniel nu era agreat de membrii celor două comisii, s-a promovat o nouă incompatibilitate (care, de asemenea, îl viza exclusiv pe învinuitul Tudor George- Daniel), promovarea acesteia făcându-se printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă, proiect care a fost introdus pe lista suplimentară a şedinţei de Guvern din chiar dimineaţa zilei de 16 octombrie 2013. Acest proiect a fost adoptat de Guvern, devenind Ordonanţa de urgenţă nr. 94/2013 din data de 16 octombrie 2013, publicată în monitorul Oficial nr. 643 din 18 octombrie 2013", se arată în referatul procurorilor DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.