Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a trimis în judecată un greu: Acuzaţii grave şi prejudiciu de milioane de euro

DNA

Lovitură dată de cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie. Procurorii au trimis în judecată un greu iar acuzaţiile sunt extrem de grave. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată a inculpatului SIGNORELLI SANDRO, cetăţean italian,aflat în stare de deținere,pentru săvârşirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iunie 2007 – noiembrie 2008, inculpatul Signorelli Sandro, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, împreună cu GattusoAntonino și Surcel Florica, a indus în eroare reprezentanții unei instituții financiare nebancare cu ocazia încheierii a 19 contracte de leasing ce aveau ca obiect autovehicule sau utilaje, în valoare de 2.421.348,94 euro.

Concret, cele trei persoane au înaintat instituției respective mai multe documente falsificate (balanțe, bilanțuri, conturi de profit și pierdere), din care rezulta că societatea pe care o administrau a avut anterior activitate comercială și în perioada încheierii contractelor a încasat venituri, derulând relații comerciale prospere.

Bunurile achiziționate în urma acestor demersuri au fost înstrăinate prin manopere frauduloase (modificarea seriilor de șasiu) înainte de achitarea lor integrală.

Instituția financiară nebancară s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.622.474 euro TVA inclus, reprezentând valoarea capitalului rămas de plată și 1.796.833,44 lei reprezentând contravaloarea facturilor emise şi neîncasate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov. Precizăm că Surcel Florica și Gattuso Antonino au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție la data de 11 noiembrie 2013, vezi comunicat nr. 993/VIII/3 din 11 noiembrie 2013. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, se anunţă într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.