Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, criticată DUR din SUA pentru clasarea dosarului lui Ponta: 'GRAVĂ încălcare a Constituției'

inquamphotos.com / Octav Ganea
victor ponta psd program

Victor Ponta scapă de un dosar de la DNA. Deja celebrul procuror Jean Uncheșelu a semnat la sfârșitul lunii martie 2017 ordonanța de clasare a dosarului în care fostul premier era acuzat de conflict de interese. Decizia a fost aspru criticată de Chris Terhes, președintele "Coaliției românilor pentru combaterea corupției” din SUA.

"Dupa 2 luni de zile aflam, "pe surse" evident, ca DNA-ul i-a dat clasare lui Victor Ponta intr-un dosar in care era acuzat si Sova. Dupa ce le crapa dosarele slab facute in instanta, ca sa evite rusinea unor achitari umilitoare, vasnicii procurori anti-coruptie au trecut la a da clasari pe banda rulanta.

Ce a facut DNA in acest caz, insa, e o grava incalcare a Constitutiei si o manipulare de proportii.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Dragnea: 'Calcă regula PCR, ceea ce îi aduce MÂRÂIELI ale baronilor'

Constitutia, la art. 31 alin. 2, spune ca "autoritatile publice, potrivit competentelor ce le revin, sunt OBLIGATE sa asigure informarea CORECTA a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal".

Din moment ce DNA-ul a considerat ca este o treaba publica sa ne informeze ca dorea anchetarea penala a lui Ponta, atunci tot de treaba publica era si faptul ca i-a dat clasare. Informarea corecta a cetatenilor implica si informarea completa.

De ce ii e rusine DNA-ului sa spuna ca da si clasari?

Realitatea este ca, daca va uitati la statistici atat la numarul de achitari cat si la numarul de dosare facute pe procuror, DNA-ul este de departe cel mai incompetent parchet din Romania.

Acum ca s-a aflat ca DNA-ul i-a dat clasare lui Ponta, oare oficinile de propaganda ale Noii Securitati vor scrie despre asta?", a scris Chris Terhes pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.