Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA dă LOVITURA: Cinci oameni de afaceri, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală

Ultima Ora breaking news

Cinci oameni de afaceri au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 38 de milioane de euro, într-un dosar instrumentat de procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA. 

Cei cinci inculpaţi, care aveau afaceri în domeniul IT, sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălarea banilor, potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES.

FOTO - Au început SMS-urile: Victor Ponta `cere` voturi pentru PRU


"În perioada 2008 - 2011, inculpatul Răducanu Virgiliu, împreună cu ceilalţi inculpaţi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale din domeniul IT, a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în mod coordonat în scopul fraudării bugetului general consolidat al statului. Concret, inculpaţii au creat o serie de circuite fictive interne de achiziţie-livrare a unor bunuri/servicii, transferând şi retrăgând sume de bani din conturile bancare ale societăţilor administrate, în baza unor justificări nereale, în scopul de a frauda bugetul general consolidat al statului, prin sustragerea de la plata TVA şi prin diminuarea impozitului pe profit aferent", se precizează în comunicat. 

Conform sursei citate, Virgiliu Răducanu, Dragoş Alexandru Popescu, Dan Flutur, Marin Ştefan şi Alexandru Vişan au creat, în paralel cu circuitul financiar-contabil fictiv, un sistem de spălare a banilor. Acesta se realiza prin plata operaţiunilor comerciale fictive, care a avut ca unic scop golirea fondurilor băneşti ale societăţilor, fie prin transferul sumelor de bani în conturile unor societăţi din străinătate, cu titlu de plată a unor servicii fictive, fie prin retragerea lor în numerar de la unităţile bancare. 

Procurorii au stabilit că, prin aceste demersuri, inculpaţii au creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 173.766.258 de lei, adică aproximativ 38,6 milioane de euro. 

"În cauză s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile şi mobile ce aparţin inculpaţilor Răducanu Virgiliu, Vişan Alexandru, Popescu Dragoş Alexandru, Ştefan Marin, Flutur Dan şi unor societăţi comerciale ce au calitatea de persoană responsabilă civilmente. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi asupra sumelor de bani deţinute în conturile bancare de inculpaţii Răducanu Virgiliu, Vişan Alexandru şi Popescu Dragoş Alexandru", se mai menţionează în comunicatul DNA. 

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză şi de a se dispune arestarea preventivă faţă de inculpatul Virgiliu Răducanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.