Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA despre ancheta Rise Project care îl vizează pe Liviu Dragnea: Nu putem comunica nimic

DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a transmis că aspectele semnalate în ancheta Rise Project privind milionul dispărut al lui Liviu Dragnea nu generează împrejurări care să poată face obiectul unei comunicări publice. Intrebata daca institutia investigheaza aspectele semnalate in ancheta Rise Project, publicata in data de 2 martie, sub titlul "Dragnea - milionul disparut", DNA a raspuns: Nu există împrejurări care pot face obiectul unei comunicări publice.

Protest de AMPLOARE în Piața Victoriei: Românii ies în stradă pentru a susține DNA

Rise Project a dezvaluit ca omul de afaceri Costel Comana, care s-a sinucis in 2015, a cumparat o serie de terenuri de la Liviu Dragnea iar firma acestuia, Regiotrans, ar fi beneficiat la randul ei de sprijinul fostului presedinte al Consiliului Judetean.

Banii din Brazilia s-au făcut în România.

Peste un milion de euro. Atât a încasat liderul PSD Liviu Dragnea din vânzarea a șase proprietăți amplasate la mare, la munte și în lunca Dunării.

Banii au dispărut apoi din declarațiile de avere ale politicianului.

Cumpărătorul secret a fost Costel Comana, un afacerist care a păgubit statul cu sute de milioane de euro și apoi s-a sinucis într-un avion, în drum spre Costa Rica .

Pe persoană fizică, Dragnea a încasat ultima tranșă de bani de la Comana cu trei zile înainte ca CFR să dubleze afacerile acestuia din urmă. Iar asta printr-un contract parafat inclusiv pe mâna aceluiași Dragnea.

Dragnea și Comana au fost colegi de cămin în facultate, scrie Rise Project.

"În acest moment nu există împrejurări care pot face obiectul unei comunicări publice referitoare la aspectele menționate. Prin urmare, nu vă putem furniza nici un fel de informații despre existența sau inexistența unei cauze care să privească aspectele din cererea dvs", se arata intr-un  raspund al  Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) conform HotNews.ro.

DNA a deschis o ancheta, in februarie 2015, leegata de activitatea Regiotrans, mai multi directori din CFR fiind acuzati ca au primit mita pentru a acorda companiei trasee si subventii in mod preferential. La scurt timp dupa deschiderea anchetei, a aparut informatia ca omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans, s-ar fi sinucis in toaleta unui avion pe ruta Columbia – Costa Rica. Despre acest dosar, DNA sustine ca se afla in lucru si ca alte informatii nu pot fi oferite.

Costel Comana era cercetat în dosarul în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi din CFR sunt suspectaţi de luare de mită. În acest dosar, asociatul lui Comana in Regiotrans, Iorgu Ganea şi Estrella Ştefănescu, şefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR, au fost arestaţi preventiv în 20 februarie.

De asemenea, sunt urmăriţi penal Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Direcţiei Feroviare din cadrul Direcţiei Generale Transport şi Infrastructură din Ministerul Transporturilor, şi Costache Nicolau, director general al Regionalei Căi Ferate Braşov. În acelaşi caz se fac acte de urmărire penală şi faţă de SC Regiotrans SRL Braşov, Florin Hădărean, directorul societăţii, şi Gheorghe Valentin Ciapraz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.