Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA e aproape să închidă un important dosar

DNA 1

DNA e aproape să închidă un important dosar! Este vorba despre cel în care figurează Ovidiu Miculescu preşedinte–director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, acuzat de corupţie şi de management dezastruos.

Citește și: Imagini noi cu Mircea Băsescu înregistrat de clanul lui Bercea Mondial / VIDEO

În Ordonanţa nr.191/II-1/2015 transmisă Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, organizaţie afiliată la FRJ MediaSind, de către procurorul şef al Secţiei pentru combaterea infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, Claudiu Dumitrescu, se arată că termenul estimat de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru finalizarea dosarului în care este implicat preşedintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, precum şi alte persoane din conducerea SRR în fraudarea fondurilor europene şi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi conflict de interese, este la 1 octombrie 2015:

Citește și: Traian Băsescu e chemat la declarații la Parchetul General

„Pe baza plângerii formulate s-a identificat Dosarul 527/P/2013 al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, înregistrat în baza denunţului depus de Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România împotriva mai multor persoane din conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu prevăzute de art 13 din Legea nr.78/2000 și conflict de interese, prev. de art.201 Cp.

Citește și:Victor Ponta, dat dispărut de Liviu Dragnea: Nu știu unde a plecat! Surse: E în Turcia

Din studiul dosarului penal se constată că la data de 03.02. 2014 s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la cele două fapte sesizate, fiind solicitat DLAF un control administrativ conform Legii nr. 61/2001, raportul întocmit fiind înaintat la 07.04.2015, prin adresa nr. 859/2014.

Citește și: BOMBĂ DNA anunță că Mariana Rarinca are un nou dosar penal

În data de 28.05.2015, pe baza documentelor obţinute în cauză, s-a dispus efectuarea unor constatări tehnico-ştiinţifice de specialitate pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele sesizate, privind fraudarea fondurilor UE alocate proiectului intitulat ACCES.

Citește și: EXCLUSIV Concubinul Marianei Rarinca, declarație în instanță: Mihai Gâdea a sunat-o pe Rarinca

De asemenrea, au fost solicitate la 28.05.2015, o serie de documente aflate în posesia ANI pentru analizarea aspectelor de incompatibilitate reclamate. Conform planului de anchetă întocmit de procurorul de caz s-a stabilit un termen estimativ de finalizare a dosarului la 01.10.2015.”, se arată în Ordonanţă.

De menţionat că aceste acuzaţii au fost confirmate şi de către Agenţia Naţionale de Integritate care, în Raportul de evaluare emis la data de 17.09.2014 arată că „au fost identificate elemente de încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu a semnat Ordinul 893/22.08.2012 prin care se numeşte, începând cu data de 23 august 2012, în funcţia de Coordonator institutional în cadrul proiectului intitulat ACCES – Formarea profesională continua calificare/recalificare – Garanţia succesului pe piaţa muncii pentru angajaţi, obţinând în urma activităţii desfăşurate un venit net în cuantum de 42 710 lei, încălcând astfel dispoziţiile art.70 şi art.72 coroborat cu art.99 lit. k din Legea nr. 161/2003.”

Citește și: EXCLUSIV Declarația integrală a Liviei Stanciu în instanță: Ce dezvăluiri le-a făcut judecătorilor

De asemenea, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (vezi aici) se află o cauză în care şeful Radioului Public contestă Raportul ANI care confirmă o altă incompatibilitate în care s-a aflat OVIDIU Miculescu, acesta ocupând simultan funcţia de manager al Societăţii Române de Radiodcomunicaţii şi de membru al CA al Societăţii Române de Radiodifuziune. Menţionăm că la Curtea de Apel şeful SRR nu a avut câștig de cauză.

Citește și: Detalii din sala de judecată. Mariana Rarinca: Nu ştiu de ce am sunat la Antena 3

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.