Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA și SRI sparg un nou cuib de viespi: casetele din Dubai (presă)

pixabay.com
diverse, umbra, spion

Grupul de la Monaco a făcut mulți ani jocurile în politica și în afacerile din România, dar odată cu ofensiva procurorilor DNA, mulți dintre peștii cei mari au mutat ”sediul social” în Dubai. Serviciile secrete au plecat pe urmele băieților deștepți, dar pentru că CCR a rupt binomul SRI-DNA, acum spionii nu mai au unde să dea spre explozie casetele din Dubai. În piață se vorbește că se caută soluții pentru a rezolva această problemă, iar malaxorul DNA va începe să funcționeze din nou la turație maximă.

Citește și: Geoană intră la rupere după dezvăluirile lui Dan Andronic: 'S-a făcut la imboldul lui Băsescu'

Serviciile secrete romanesti s-au repliat la randul lor imediat, de parca actiunile bombastice impotriva „grupului de la Monaco” a fost doar o manevra falsa, pentru a „speria vanatul” si a-l mana astfel in alta zona, unde sa poata fi prelucrat informativ mult mai bine. Asa ca, de-a lungul anului 2014, odata cu demnitarii, politicienii si miliardarii care se simteau „tinte in miscare” pentru DNA au migrat in Dubai si echipe mixte, dotate cu tehnica de ultima ora, pentru a-i „trage in poza” in plin pe „vipanele” care, de frica procurorilor anticoruptie, se deplasau in luxosul emirat pentru a pune la punct comisioanele aferente contractelor fabuloase cu statul roman, „combinatii” puse la cale si parafate verbal la partidele de shopping in mall-urile si hotelurile de fite de aici, informează Național.

Iar dupa cum se susotea inca de pe atunci in sistem, ofiterii nostri sub acoperire si-au indeplinit cu brio misunea, producand destula „materie prima” pentru anchetele care, insa, nu au mai „explodat” de atunci.

Pe cand legenda despre intangibilitatea „grupului de la Monaco” era in floare, unii ajungand chiar sa creada ca pana ditamai Serviciul de Informatii Externe se ocupa de protectia acestuia iar ca membrii grupului deja nu mai aveau nevoie de intrarile oricum oricand deschise la presedintele jucator Traian Basescu, DNA s-a pus pe ei cu „pliciul” de muste, doborandu-i in „loturi” anchetate sub lumina reflectoarelor mediatice. Astfel ca, indiferent de filiera prin care ajunsesera in „grupul de la Monaco”, cei de aici s-au speriat de moarte, vazand ca nimeni nu misca un deget pentru a opri „macelul”.

Si, drept urmare, cum aveau deja „combinatii” in derulare pe care trebuiau sa le incheie, au cautat in disperare de cauza un alt loc in care sa poata sa bata palma departe de „rafalele” procurorilor si ofiterilor de informatii.

Iar pentru ca misterul sa fie si mai mare, acum deja se vehiculeaza ca nici nu vor mai fi declansate vreodata. Si, totusi, filmele de la Dubai exista! Dar unde s-or afla, mai ales dupa spargerea „binomului”, ramane inca un mister…

Cu „pliciul” de muste

Atata amar de vreme aproape ca nu era imbogatit peste noapte sau novice ajuns in sferele inalte ale Puterii politice care sa nu incerce „sa se dea in barci” la Monaco, fiind dispusi sa plateasca oricat, doar ca sa fie si ei alaturati „grupului de la Monaco”. Unde, ce-i drept, desi cotizatia neoficiala era una exorbitanta, se si puneau la cale cele mai mari „tunuri” cu contractele cu statul roman. Numai ca, pe cand legenda despre intangibilitatea „grupului de la Monaco” era in floare, unii ajungand chiar sa creada ca pana ditamai Serviciul de Informatii Externe se ocupa de protectia acestuia iar ca membrii grupului deja nu mai aveau nevoie de intrarile oricum oricand deschise la presedintele jucator Traian Basescu, DNA s-a pus pe ei cu „pliciul” de muste, doborandu-i in „loturi” anchetate sub lumina reflectoarelor mediatice. Astfel ca, indiferent de filiera prin care ajunsesera in „grupul de la Monaco”, cei de aici s-au speriat de moarte, vazand ca nimeni nu misca un deget pentru a opri „macelul”.

Si, drept urmare, cum aveau deja „combinatii” in derulare pe care trebuiau sa le incheie, au cautat in disperare de cauza un alt loc in care sa poata sa bata palma departe de „rafalele” procurorilor si ofiterilor de informatii.ponta SRI si DNA, scoateti casetele din Dubai?Si asa au ajuns sa-si mute intalnirile conspirative in Dubai!

Mai ceva ca la Buftea

Iar in toata aceasta perioada camerele au mers din plin, mai ceva ca in studiourile de la Buftea in vremurile de glorie ale cinematografiei romanesti, inregistrandu-i in plin pe miliardarii romani, de la Adriean Videanu la Tiberiu Urdareanu, dar si pe oamenii politici mai mult sau mai putin pe val, de la Victor Ponta la Viorel Catarma. Iar misiunea echipelor care au primit dreptul la deconturi nemaintalnite pana atunci in sistem a fost inlesnita de faptul ca zeci de VIP-uri din Romania s-au inghesuit sa inchirieze, pe cate un an de zile inainte, apartamante de lux in cele mai renumite hoteluri din Dubai, asa ca o implantare a tehnicii a fost mult mai lesne chiar decat in restaurantele din Herastrau.

Bani la geanta

Si astfel Dubaiul a intrat in atentia serviciilor secrete romanesti, mai ales dupa ce au fost confirmate primele informatii privind faptul ca spagile catre demnitari sau inalti functionari au inceput sa se dea in locatii de lux precum Burj Al Arab. Iar unele intalniri de acest fel, cu geanta cu bani cash plasata de la mituitor catre politicienii corupti mai ceva ca in filmele politiste au fost atent monitorizate. Cum insa respectivele spete nu au explodat, a si luat amploare legenda ca Dubaiul este cel mai sigur loc pentru combinatii de pe pamant, „baietii destepti” de pe Riviera Franceza, in frunte cu Bogdan Buzaianu, dar si grupul pentru sprijin logistic din jurul lui Dorin Cocos devenind prezente obisnuite ale unei locatii de lux din emirat.

Insa daca deja cu dosarele burdusite de probe anchetatorii nu au dat drumul pana acum la anchete, este greu de crezut ca vor fi date publicitatii, prea curand, casetele de la Dubai. Care exista! Dar unde s-or afla…? Ca, asa dupa cum se intampla la partaj, odata ce s-a rupt „lantul de iubire” din sistem, este intersant de stiut cine a fost mai rapid si a pus mana pe acestea. Nu de alta, dar linistea unei viitoare constructii politice poate depinde, si inca in mare masura, si de acestea, la ce nume grele sunt imortalizate pe filmarile cu „candid camera” de la Dubai… Asa ca, barem sa stie si oamenii pana sa lege alte „fratii”, SRI si DNA, scoateti casetele din Dubai?

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.